CULTURA 22 mai 2020

Teatrul „Andrei Mureșanu” în alertă. Programul live și online al lunii iunie

de Covasna Media | 1579 vizualizări

Deși România pare să se fi dezmorțit după lunga perioadă a stării de urgență, sfera culturală este încă dominată de incertitudine în ceea ce privește reluarea activității cu publicul. În ciuda acestor dificultăți, Teatrul „Andrei Mureșanu” a găsit o cale de a rămâne în continuare alături de spectatorii săi, respectând totodată normele și prevederile legale cu privire la siguranța sănătății acestora și a personalului său. Astfel, începând cu data de 2 iunie, echipa teatrului lansează programul „TAM în alertă”, care va cuprinde atât evenimente la sediu, cât și online, unde vor fi difuzate filmări ale unor spectacole din arhivă.

Primul proiect care va readuce actorii față în față cu publicul este „Actorul – o carte vie”. Acesta se va derula, zilnic, în perioada 2-18 iunie și le va oferi doritorilor posibilitatea de a sta de vorbă cu actorii TAM, astfel încât să le afle toate secretele. Întâlnirile se vor desfășura într-o atmosferă intimă, întrucât în aceeași sală cu actorul-carte vie, va fi permis accesul câte unei singure persoane, care va putea rămâne acolo timp de maximum 20 de minute. Cei care vor participa la aceste întâlniri vor putea vizita totodată și expoziția de afișe și costume de arhivă, amenajată de echipa TAM în incinta clădirii.

Biletele vor fi disponibile online, pe platforma biletmaster.ro. Încurajăm achiziționarea biletelor exclusiv în acest mod, întrucât reprezintă calea cea mai sigură de a evita pe cât posibil plățile în numerar, care prezintă un risc mai mare de contaminare cu noul coronavirus. De asemenea, pentru a evita o eventuală aglomerație la intrare, după achiziția biletelor, spectatorii sunt rugați să trimită un E-mail pe adresa pr@tam.ro, în care să precizeze ziua și ora vizitei. În acest fel, ne putem asigura că accesul în clădire se va face mult mai simplu, mai ordonat și mai organizat.

Programul online cu spectacole de arhivă va începe sâmbătă, 6 iunie, cu „Lucia patinează”, regia Radu Afrim. În următoarele zile de sâmbătă, respectiv 13, 20 și 27 iunie, vor putea fi urmărite în ordine, spectacolele: „Insula”, regia Florin Vidamski, „Trei surori”, regia Radu Afrim și „Domnul Kolpert”, regia Cristian Ban. Toate spectacolele difuzate online rămân gratuite și vor fi disponibile pe pagina de Facebook a teatrului.

Cum în scurt timp se apropie una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului, Ziua Internațională a Copilului, echipa TAM a conceput un program și pentru cei mai mici dintre spectatori. Cu acest prilej, online, pe mai multe platforme, vor fi difuzate spectacole pentru copii, iar live, actrițele Alexandrina Ioana Costea, Anca Pitaru, Camelia Paraschiv Katai, Elena Popa și Fatma Mohamed vor citi povești.

Precizăm că siguranța spectatorilor noștri este foarte importantă pentru noi. De aceea, am igienizat clădirea corespunzător și am luat toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror riscuri de a pune sănătatea oamenilor în pericol, așa că iubitorii de artă, teatru și lectură pot participa la evenimentele TAM cu toată încrederea.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost și ne sunt aproape și promitem să îmbogățim oferta și cu alte evenimente în perioada următoare, depășind rând pe rând toate obstacolele cu care ne confruntăm.

Cu prietenie,

Echipa TA

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.