CULTURA 20 aprilie 2022

TAM, premiat la Gala Premiilor Radio România Cultural de anul acesta

de Mirela Cara Dragu | 860 vizualizări

Luni, 18 aprilie 2022, a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural, în cadrul căreia Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a primit premiul pentru Teatru, pentru anul 2021, acordat pentru producția „Consimțământ” de Evan Placey, regia Radu Afrim. 

Teatrul „Andrei Mureșanu” se afirmă din ce în ce mai puternic ca o instituție de cultură reprezentativă nu doar la nivelul județului Covasna, ci la nivelul întregii țări. Spectacolele pe care le produce ajung în multe festivaluri din țară și străinătate și se bucură de o mare apreciere deopotrivă din partea publicului și a criticilor de teatru. 

Nu este deci de mirare faptul că la Gala Premiilor Radio România Cultural, Teatrul „Andrei Mureșanu” a primit premiul pentru Teatru pentru anul 2021, care i-a fost acordat pentru producția „Consimțământ”, regia Radu Afrim. Nominalizate pentru acest premiu fuseseră și Teatrul Tineretului Piatra Neamț, pentru spectacolul „Va urma. Pe planeta oglindă” de Gianina Cărbunariu, și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca pentru spectacolul „Romeo și Julieta” după William Shakespeare în regia lui Vidnyánszky Attila.

Suntem onorați și foarte bucuroși deoarece acest premiu vine ca o recunoaștere a muncii noastre și a direcției pro tineri și pro comunitate, pe care am mers până acum. Mulțumiri Radu Afrim, Marius Manole, Andrea Săndulescu, Flavia Giurgiu, Maia Ciosa și tuturor tinerilor colaboratori, extraordinarilor actori TAM și echipei tehnice și administrative. Suntem și funcționăm ca o adevărată echipă și asta se vede. Împreună suntem mai puternici, împreună reușim să ne ducem planurile la bun sfârșit și iată că eforturile și toată munca noastră încep să fie tot mai vizibile și mai apreciate. Mulțumim din suflet tuturor celor care au crezut în noi și ne-au fost alături indiferent de context”, a declarat directorul TAM, Anna Maria Popa, pentru Observatorul de Covasna.

Gala Premiilor Radio România Cultural este singurul eveniment care premiază toate domeniile culturii din România. Anul acesta, s-a desfășurat pe scena Teatrului Odeon, după o pauză de doi ani de absență cauzată de pandemia de Covid 19. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.