CULTURA 10 august 2017

Tabără de dans contemporan în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 942 vizualizări

În perioada 21–26 august municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui tabăra internațională de artă și dans contemporan. La seria de evenimente organizate în cadrul CAMP – Contemporary Artistic Movement Platform vor participa coregrafi renumiți atât pe plan național, cât și internațional, organizatorii estimând participarea a circa 60 de persoane.

CAMP este o inițiativă unică atât în România cât și în Europa Centrală, timp de 6 zile cuprinzând peste 30 de ore de workshop cu 10 instructori de dans și coregrafi. Mai mult decât atât, acest eveniment cuprinde și peste 10 performance-uri stradale, flashmob-uri, live act-uri, filme internaționale proiectate în aer liber, concerte de jazz și petreceri cu DJ. Coregrafi / Traineri invitați: Stela Stefou (GR), Arcadie Rusu (RO), Ioana Marchidan (RO), Márta Ladjánszki (HU), Dávid Dabóczi (RO), Rita Góbi (HU), Andor Rusu (HU), Andreea Gavriliu (RO), Luiza Zan (RO), Attila Bordas (RO). Artiști Invitați: Luiza Zan, Zsolt Varga, Studio M, Famous Art, MC SLOWMOTION, Traila, Küb_Beat.

Organizatorii așteaptă participanți în trei grupe. Grupa de începători este deschisă atât persoanelor care nu au avut încă niciun contact cu dansul contemporan, dar sunt interesați să încerce, cât și celor care practică dansul ca pe un hobby. Grupa de intermediari se adresează persoanelor care au experiență în dans (nu neapărat dans contemporan) sau celor care vor să practice dansul la un nivel mai avansat. În această grupă sunt binevenite persoanele cu diferite aptitudini de mișcare, cu tendințe de expresivitate corporală mai evoluată cum ar fi actori, studenți de la actorie, dansatori începători etc. Grupa de avansați se adresează celor care au deja o bază de dans mai avansată și o experiență mai aprofundată în mișcare și arta dansului. În această grupă se pot înscrie dansatori, performeri, elevi care fac parte din licee de balet și coregrafi sau studenți care au ca specializare coregrafia.

Prețul de participare este de 200 lei, respectiv 150 lei dacă plata se efectuează în intervalul 16 iulie – 31 iulie. Prețul include o masă pe zi și cazare. Cazarea se va face într-un internat, în camere cu 4-5 locuri. Locurile sunt limitate, fiecare grupă poate conține maxim 20 de participanți. Participarea necesită o înregistrare prealabilă, care se poate realiza  accesând pagina https://goo.gl/forms/aGXuc17RYsijnQJV2. Mai multe informații privind înregistrarea și tabăra sunt disponibile pe pagina Facebook a evenimentului CAMP: https://www.facebook.com/events/106291476701560/

Organizatorul taberei este Casa de Cultură Kónya Ádám (Sfântu Gheorghe). Directorul artistic este Attila Bordás coregraf și regizor. Parteneri: Tangaj Dance Collective, Dll Films, Studio M, Linotip – Centru Independent Coregrafic, BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival), Famous Art, Szimpla Garden, Ceainăria Tein etc.

Programul detaliat al evenimentului va fi pus la dispoziție în curând!

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.