CULTURA 17 octombrie 2010

Succes total la „In memoriam Pavarotti”

de Covasna Media | 976 vizualizări

Ediţia a III-a a spectacolului „In memoriam Pavarotti” s-a încheiat joi seară şi a avut un real succes. Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene „Bod Peter” a fost neîncăpătoare pentru cei 180 de spectatori covăsneni şi braşoveni. Tinerii artişti şi Maestrul Szilagyi Zsolt au impresionat publicul care a aplaudat şi a cerut bisuri aproape la toate piesele. În premieră pentru evenimentele culturale covăsnene, spectacolul a fost difuzat live pe internet.

Seara a debutat în sunet de trompetă. Paul Grosar şi Anghel Melodin au interpretat un Duet de Bach, deschizând seria de piese cu mare succes la pubic. De la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov, flautistul Andrei Ionescu, pregătit de prof. Valentina Oancea, a interpretat „Dansul vrăjitoarelor” (Petre Elinescu). Pregătit de prof. Nadia Paraschiv, violoncelistul Şcolii de Toamnă Seri Albastre a prezentat joi seară Vocalizele lui Rachmaninov, într-o manieră absolut deosebită. Clarinetistul Marius Biro, pregătit de prof. Ioan Grămadă de la acelaşi Liceu de Muzică din Braşov, a interpretat în premieră la Seri Albastre, partea a II-a a concertului pentru clarinet şi orchestră scris de W. A. Mozart.

Publicul Seri Albastre a fost uluit pe prezenţa în spectacol a Maestrului Szilagyi Zsolt. Interpretând arii celebre din operele Traviata, Elixirul amorulu şi Rigoletto, tenorul covăsnean a reuşit să facă valuri de aplauze în rândul publicului.

Câştigătoarea locului I al Olimpiadei Naţionale de Muzică, naista Liceului de Muzică din Braşov, pregătită de prof. Victor Ionescu, a interpretat „Ave Maria” (Gounod). Pianistul Marius Mareş, pregătit de prof. Daniel Nehoianu, a adus în faţa publicului Scherzo-ul lui Prokofiev. Un moment de maximă audienţă a fost intrarea în scenă a cvartetului condus de prof. Sorin Aftin. Alături de elevii săi, Anghel Melodin (trompetă), Csoma Attila (corn) şi Paul Grosar (tamburină) au transpus într-o variantă modernă un duet de Bach.

Tinerii percep muzica în diferite feluri. Adi Munteanu şi Costi Domniteanu au avut un moment de beatbox şi pian. Cu piesa interpretată la Seri Albastre, cei doi tineri au participat la „Romania's got talent”.

Seara s-a încheiat cu inegalabilul Luciano Pavarotti. Publicul a urmărit înregistrarea pe care acesta a realizat-o la aria „Nessun dorma” (Turandot) la Torino în 2006.

Tinerii artişti au fost acompaniaţi la pian de către profesoara Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov, Iulia Borgovan. „Nu ne-a fost uşor să ne despărţim de fosta noastră pianistă, Alice Trinfa, care din motive demne de înţeles, a plecat din ţară, la un alt loc de muncă. Vreau să vă spun, însă, că a fost o minune faptul că am întâlnit-o pe Iulia Borgovan, o pianistă tânără, ambiţioasă, profesionistă şi foarte implicată în promovarea tinerilor”, a declarat Directorul Artistic Seri Albastre, Liliana Grosar.

“De departe, seara a avut un real succes. Faptul că publicul a fost majoritar constituit din tineri ne mulţumeşte cu atât mai mult. Succesul se datorează în primul rând profesionalismului şi seriozităţii tinerilor artişti, dar şi a implicării voluntarilor Seri Albatstre. Aceştia din urmă au realizat o premieră care trebuie să devină un obicei - transmiterea live a spectacolului pe internet”, a conchis Emil Pantelimon, managerul programului.

Anul acesta, cel care a reuşit să coboare opera în stradă şi să o facă înţeleasă de către tineri, ar fi împlinit 75 de ani.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.