CULTURA 12 iulie 2018

Stup – Retrospectiva filmului documentar din Secuime

de Covasna Media | 818 vizualizări

Apel de participare

Retrospectiva filmului documentar din Secuime, produsul unui parteneriat  între Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi  Centrul Cultural Judeţean Harghita, a devenit deja un proiect de arte vizuale cu audienţă în rîndul artiştilor şi spectatorilor din zonă. Ediţia 2018 se va desfăşura între 12-21 octombrie şi, începînd cu acest an, organizatorii propun ca evenimentul  să poarte denumirea Stup – Retrospectiva filmului documentar din Secuime. O denumire care relevă scopul Retrospectivei :  cultivarea interesului şi a gustului pentru documentar, reunirea celor mai valoroase producţii într-o competiţie artistică, care să le ofere cineaştilor un spaţiu de întîlnire şi confruntare, iar spectatorilor şansa de a viziona producţiile lor.

Etapele proiectului Stup –Retrospectiva filmului documentar din Secuime:  1. lansarea Apelului de participare; 2. selecţia documentarelor care vor intra în Programul Retrospectivei; 3. Etapa finală a Retrospectivei, 12-21 octombrie 2018, care va cuprinde programe speciale destinate realizatorilor de documentare, proiecţii cu documentarele selecţionate în concursul Retrospectivei, întîlniri ale autorilor cu spectatorii.

Juriul Stup –Retrospectiva filmului documentar din Secuime va cuprinde doi membri, regizorii de film documentar din Ungaria, Buglya Sándor și Péterfy András, care vor decide cîştigătorii următoarelor Premii: Premiul I (2000 lei); Premiul II (1000 lei); Premiul III  (500  lei).

Condiţii de participare : în Programul Retrospectivei se pot înscrie autorii de filme documentare  cu producţii care au fost realizate după 2010, pe  diverse teme, dar care sunt legate de spaţiul care poartă denumirea istorică de Ţinutul Secuiesc şi de locuitorii lui de toate etniile. Fiecare autor de film se poate înscrie în Retrospectivă cu cel mult trei documentare; durata minimă a unui documentar, 15 minute, maximă, 120 minute.

Data limită pentru înscriere: 21 august 2018. Filmele trebuie trimise pe adresa de mail: vargyasi@gmail.com, prin programe myairbridge.com sau wetransfer.com, împreună cu Formularul de înscriere, care poate fi descărcat de pe pagina web cultcov.ro. Înscrierea este gratuită.

Partenerul Media al  Stup –Retrospectiva filmului documentar din Secuime este TVR – Emisiunea în limba maghiară, iar filmele documentare cîştigătoare vor fi difuzate în cadrul acestei emisiuni.

Informaţii suplimentare: Levente Vargyasi,  vargyasi@gmail.com

Sursa foto - www.cultcov.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.