CULTURA 13 decembrie 2017

Stagiu de practică profesională la Budapesta pentru elevii clasei de actorie din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 818 vizualizări

Între 10-16 decembrie, Teatrul Independent Osonó a organizat, cu sprijinul Programului Național destinat Talentelor (Nemzeti Tehetség Program) al Guvernului din Ungaria, un stagiu de practică profesională pentru elevii de la Catedra de Teatru din Liceul de Arte Plugor Sándor care se derulează la Bakelit Multi Art Center din Budapesta.

Pe lângă workshop-uri de mișcare scenică, tinerii din Sfântu Gheorghe vor viziona filme și spectacole de teatru, se vor întâlni cu regizori și actori de teatru şi vor dezbate împreună pe marginea unor teme ce ţin de meseria de actor, dar şi de lumea artistică / culturală contemporană.

În prima parte a zilei, elevii vor participa la workshopuri de mișcare scenică conduse de dansatorii și coregrafii  Kovács Timi și Kocsis Hunor. Pe parcursul stagiului de practică, elevii vor viziona mai multe producţii teatrale: la Teatrul Național Maghiar din Cluj Napoca, spectacolul Orbii, în regia lui Nagy Botond –  un fost elev al Liceului de Arte Plugor Sándor, care a urmat cursurile Catedrei de Teatru a acestei instituţii; la Teatrul Maghiar de Stat Csíki Gergely din Timișoara, spectacolul Shakespeare, sonnet 66, în regia lui Kokan Mladenovic;  la Teatrul Național din Budapesta, spectacolul Nunta lui Figaro sau o zi nebună, în regia lui Sardar Tagirovsky, iar la faimosul Teatru Katona  József  din Budapesta, elevii vor participa la repetiția generală a spectacolului  Ascher Tamás Háromszéken, regizat de Pintér Béla.

Scopul acestui proiect – conceput de Fazakas Misi, liderul Teatrului Independent Osonó și conducătorul Catedrei de Teatru din cadrul Liceul de Arte Plugor Sándor, precum și de Mucha Oszkár, actorul Trupei și profesorul de actorie al elevilor –  este sprijinirea tinerilor talentaţi din Sf. Gheorghe, prin facilitarea accesului lor la procese de învăţare non-formală, dezvoltarea unor competenţe profesionale, confruntarea cu exerciţii și experienţe de autocunoaştere şi dezvoltare a personalităţii. 

Teatrul Independent Osonó este sprijinit de Fundația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.