CULTURA 18 februarie 2013

Seară shakespeareană la Teatrul Andrei Mureșanu!

de Covasna Media | 475 vizualizări

Miercuri, 20 februarie, ora 18.00, sala mare va avea loc spectacolul „Operele complete ale lui William Shakespeare pe scurt!”

Shakespeare (9)

Universul shakespearean devine joaca întreţinută de trei actori ai Teatrului „Andrei Mureşanu” (Sebastian Marina, Ion Fiscuteanu Jr. și Daniel Rizea) care au primit avizul directorului TAM să-l apropie pe Marele Will de tinerii spectatori de azi.

Spectacolul oferă parcurgerea tuturor operelor lui William Shakespeare în mai puţin de două ore. Comedia cu tente parodice, scrisă şi jucată iniţial de trei americani: Adam Long, Daniel Singer şi Jess Borgeson, montată ca un brief a celor peste 70 de texte ale lui W. Shakespeare, ne oferă o imagine a celebrului autor din alt unghi față de cel cu care ne-am obişnuit până acum.

„Reperele shakespeareene sunt materii prime introduse în fabrica de râs a spectacolului. Se face haz nu de scrisul lui Shakespeare, nu de tematica arhicunoscută a pieselor, deşi a avut parte şi de detractori ca orice autor de geniu, care ar savura deriziunea, ci de suficienţa consumatorului de azi, grăbit şi instruit după ureche. Dar terapia Shakespeare prinde bine atât spectatorului mediu, cât şi celui rafinat.” (regizorul Adrian Țion)

Preţul unui bilet este de 7 lei pentru elevi şi studenţi, şi 10,5 lei pentru adulţi.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.