CULTURA 8 iunie 2023

Seară de canzonettă italiană

de Covasna Media | 883 vizualizări

Joi, 8 iunie 2023, de la ora 19:00, în Sala de Concerte a Centrului de Cultură Arcuș (Casa Muzicii, Sf. Gheorghe, str. Oltului, nr. 6), va avea loc un concert cameral de excepție, susținut de baritonul Nicholas Lupu și de pianistul George Rizea.

Iubitorii muzicii italiene vor face cunoștință cu unele dintre cele mai celebre canzonette și pezzi da camera, alături de alte canzonette italiene mai puțin cunoscute publicului. Frumusețea belcantoului italian strălucește în toate canzonetele și pezzi da camera prezentate în acest periplu muzical, amintind de nemuritoarele arii scrise de Donizetti, Bellini și, bineînțeles, de marele Giuseppe Verdi.

Nicholas Lupu este bariton și actor cu experiență națională și internațională în diverse medii artistice de la producții scenice în operă, operetă și musical la filme de lungmetraj, scurtmetraj și miniserii TV.

Unul dintre rolurile de film ale lui Nicholas este în filmul „Mission Impossible: Rogue Nation” – cu Tom Cruise, în rolul principal –, în rolul dirijorului de orchestră (în care a dirijat London Philharmonic Orchestra).

George Rizea, după absolvirea Liceului de Arte din Târgoviște, a obținut licența în interpretare pianistică la Academia de Muzică din Cluj Napoca, apoi pe cea în muzicologie la Universitatea de Muzică din București.

Între anii 2016 și 2020, a coordonat grupul cameral de pian și vioară Adagio, al companiei de turism maritim Holland America Line, din Seattle, SUA, interpretând alături de violoniștii David Kovacs, Agnes Draskoczy și Annamaria Toth (Ungaria) și Yulian Aleev (Ucraina). În 2022, a fost invitat să interpreteze într-un duo similar de către compania Viking din Norvegia, alături de violoniștii Székely Alpár și Aranyosi Grațiela.

În prezent, George Rizea activează la Liceul de Arte din orașul natal ca profesor de pian și corepetiție, afirmându-se prin numeroase activități muzicale.

În program:

Eduardo di Capua - O sole mio

Ernesto de Curtis - Torna a Surriento

Cesare Andrea Bixio - Mamma

Salvatore Cardillo – Core’ngrato

Teodoro Cottrau - Santa Lucia

Luigi Denza - Funiculi Funiculà

Ruggero Leoncavallo - La Mattinata

Paolo Tosti - Marecchiare

Salvatore Gambardella - Comme faceta mametta?

Enrico Toselli - Serenada

Ernesto de Curtis - Non ti scordar di me

Vincenzo Bellini - Fenesta che lucive

Agustin Lara – Granada

Gaetano Donizetti - La conocchia

Rodolfo Falvo - Dicitencello vuie

Giuseppe Verdi - In solitaria stanza

Lucio Dalla - Caruso

Eduardo di Capua - Maria, Mari

Eldo di Lazzaro - Chitarra Romana

Bilet intrare concert: 20 lei.

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9:00-15:00. Informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

Sursa: comunicat de presă.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.