CULTURA 8 noiembrie 2022

Scriitorul Radu Țuculescu vine la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 485 vizualizări

Cu titlul Lumi povestite va avea loc o întâlnire cu publicul a scriitorului și dramaturgului RADU ȚUCULESCU, la Sf. Gheorghe, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Bod Péter”, miercuri, 9 noiembrie 2022, de la ora 19.

Interlocutorul autorului invitat va fi SZŐCS Imre, traducător literar, bibliotecar.

Radu Țuculescu (n. 1949, Târgu Mureș) este prozator, dramaturg, în opinia multora unul dintre autorii determinanți, cu un stil unic, ai generației optzeciste din literatura română. A copilărit în multiculturalul Reghin, și-a făcut studiile superioare la Cluj, unde a absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima”, secția vioară. A făcut teatru și pantomimă, a fost redactor și realizator la posturile de radio și de televiziune din Cluj, a cântat la vioară la Filarmonica de Stat din acest oraș, a publicat în revistele Viața Studențească, Amfiteatru, Echinox, Napoca Universitară, Vatra, Tribuna etc., scrie romane, proză scurtă, teatru, literatură pentru copii. A fost tradus în limbile franceză, italiană, germană, cehă, sârbă, maghiară.

În romanele sale, cum observă și criticul literar Paul Cernat, Radu Țuculescu explorează cu predilecție o lume multiculturală, pestriță, est-europeană într-o proză savuroasă, caracterizată de un realism magic tipic transilvănean, fiind în primul rând un povestitor autentic. Ultimul său roman, Crima de pe podul Garibaldi, un roman polițist autentic în genul lui Georges Simenon, a apărut în toamna anului 2022 la Editura Polirom.

Radu Țuculescu revine de fapt la Sfântu Gheorghe, un oraș pe care îl cunoaște foarte bine, participând la mai multe ediții ale festivalului de teatru Atelier în calitate de reporter al TVR Cluj. Ca scriitor, însă, va avea acum prima întâlnire cu publicul de aici.

(Biblioteca Județeană „Bod Péter”)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 7 ore, 57 minute

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 8 ore, 1 minut

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 8 ore, 4 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.