CULTURA 5 septembrie 2010

Şcoala de Toamnă Seri Albastre va fi decalată

de Covasna Media | 649 vizualizări
Din cauza unor probleme tehnice, programul evenimentului a fost decalat, astfel încât cursurile de măiestrie ce vor avea loc la Arcuş vor începe pe data de 11 septembrie şi nu pe 6 Şcoala de Toamnă Seri Albastre se află la cea de-a doua ediţie şi se bucură de participarea unor nume sonore din cultura românească. Soprana internaţională Felicia Filip va sta alături de tinerii participanţi timp de 5 zile, la Centrul de Cultură de la Arcuş. De asemenea, Directorul Operei din Braşov, regizorul şi profesorul Cristian Mihăilescu, va fi prezent şi va regiza un spectacol în care protagonişti vor fi participanţii

Din cauza unor probleme tehnice, programul evenimentului a fost decalat, astfel încât cursurile de măiestrie ce vor avea loc la Arcuş vor începe pe data de 11 septembrie şi nu pe 6

Şcoala de Toamnă Seri Albastre se află la cea de-a doua ediţie şi se bucură de participarea unor nume sonore din cultura românească. Soprana internaţională Felicia Filip va sta alături de tinerii participanţi timp de 5 zile, la Centrul de Cultură de la Arcuş. De asemenea, Directorul Operei din Braşov, regizorul şi profesorul Cristian Mihăilescu, va fi prezent şi va regiza un spectacol în care protagonişti vor fi participanţii şcolii. De asemenea, celebrul fagotist fondator al cvintetului Concordia, prof. Miltiade Nenoiu, va coordona un ansamblu de fagot în cadrul evenimentului. Trompetistul Sorin Aftin, promovat de programul Seri Albastre, va pregăti o formaţie de alămuri.

În afara evenimentului, organizatorii pun la dispoziţia câtorva artişti Seri Albastre spaţiu de studiu timp de o săptămână pe domeniile Castelului de la Arcuş.

Anul acesta vor fi prezenţi în cadrul celor trei şcoli (canto şi regie, fagot şi alămuri) elevi şi studenţi din România, Republica Moldova, Canada şi China.

„Deşi la început de drum, Şcoala de Toamnă are toate premisele să devină o tradiţie, în primul rând prin ideile generoase pe care le-a născut, anume apropierea tinerei generaţii de marile valori culturale şi muzicale, interferenţa şi interdependenţa generaţiilor. Pentru că la Şcoala de Toamnă Seri Albastre profesorii împărtăşesc din ştiinţa şi experienţa lor celor aflaţi la început de drum, dar, la rândul lor, învaţă de la aceştia într-o atmosferă colocvială unică. De fapt, la Arcuş, generaţiile întrepătrunzându-se, devin un tot cu exeprienţa unora şi cu entuziasmul celorlalţi. Şcoala de Toamnă Seri Albastre e mai mult decât o şcoala, e o stare de spirit”, a declarat directorul Operei Braşov, Prof. Dr. Cristian Mihăilescu.

„Anul acesta facem un pas înainte. Dacă anul trecut am creat cadrul pentru un curs de canto şi unul pentru fagotişti, avem acum şi un curs pentru alămuri. De asemenea, punem la dispoziţia artiştilor Seri Albastre un cadru special pentru pregătire şi creaţie, oferind condiţii de studiu în domeniul Castelului de la Arcuş”, a declarat directorul artistic Seri Albastre, Liliana Grosar.

„Ne bucurăm că şi într-un an de criză, în care civiliada renunţă la foarte multe proiecte şi programe importante pe plan naţional, Asociaţia de tineret Ecou, prin programul Şcoala de Toamnă, pune bazele unei acţiuni care se întinde pe trei continente. Reuşim, în acest an, ca pe lângă generoasa şi voluntara participare a somităţilor cultural-muzicale, să avem alături de noi participanţi atât din Europa (România şi Republica Moldova), cât şi din America (Canada) şi Asia (China). Le mulţumim tuturor celor implicaţi în organizarea şi susţinerea programului şi vă invităm cu bucurie la acţiunile din cadrul evenimentului”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Seri Albastre.

Evenimentul este susţinut de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, prin DJT Covasna, Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi Opera Braşov.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.