CULTURA 5 septembrie 2017

S-a încheiat Ediţia 4 a Taberei pentru profesori și lideri de grupuri

de Covasna Media | 866 vizualizări

Teatrul Independent Osonó, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii din Sf. Gheorghe, a organizat ediţia 4 a Taberei pentru profesori și lideri de grupuri. Tabăra s-a desfăşurat la Csipkés-Zăbala, între 27-31 august, iar în programul ei au fost implicaţi 27 participanți din Budapesta, Carei, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sovata, Miercurea Ciuc, Săcele, Târgu Secuiesc, Covasna și Sfântu Gheorghe.

Atelierele Taberei au fost conduse de Prezsmer Boglárka, specialist în pedagogie teatrală, şi doi membri ai Trupei Osonó, respectiv Fazakas Misi și Mucha Oszkár. Programul atelierelor a cuprins: jocuri de echipă, exerciţii de autocunoaştere şi de dobândire a încrederii de sine, exerciţii de dezvoltare a personalității, exerciţii legate de arta și tehnica vorbirii, improvizație. Pe lângă atelierele teatrale, participanții au început fiecare dimineaţă cu exerciţii de încălzire fizică şi mentală, iar seara se ocupau cu repetiţiile scenelor pe care le-au prezentat în ultima zi a Taberei.

Câteva opinii ale participanţilor la Tabără :

Szabó Orbán Andrea, profesoară (Sfântu Gheorghe): „În sfârșit un curs profesional, de la care am câştigat foarte mult, ca profesor, dar și ca om. Mulțumiri tuturor participanţilor, care mi-au devenit foarte dragi, inclusiv conducătorilor de ateliere, care s-au dovedit nu doar buni profesionişti, ci au pus şi mult suflet pentru reușita Taberei. Pot să recomand Tabăra pentru toți profesorii, dar nu numai pentru ei!”

Tóth Éva, educatoare (Sfântu Gheorghe): „Am participat la ateliere formidabile, unde am descoperit forţa jocurilor de a ne dezinhiba şi a ne bucura. Prin joc am intrat în relaţie, de la conștiință până la conștiință, de la inimă la inimă, ajungând astfel până la noi înșine, la cunoașterea și împlinirea personalității noastre.”

Hajdu Laura, educatoare (Sfântu Gheorghe): „M-a plăcut din nou să joc, să privim în noi înșine, să ne dezvoltăm creativitatea și personalitatea, să ne autocunoaștem, să învățăm unul de celălalt, să încercă metode noi.”

Szőcs Torma Katalin, profesoară (Sfântu Gheorghe): „Tot ce înseamnă joc, profunzime, sentimente adevărate, încărcare pozitivă, îngrijirea sufletului, extinderea formelor de metodologie… Asta a însemnat Tabăra.”

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.