CULTURA 12 septembrie 2018

PulzArt6, realizat cu ajutorul a 35 de voluntari

de Covasna Media | 635 vizualizări

Festivalul pulzArt – experiență valoroasă pentru participanți, dar și pentru voluntari

Un număr mare de voluntari din Sfântu Gheorghe, dar și din Târgu Secuiesc, și-au exprimat dorința de a contribui la organizarea festivalului pulzArt, devenit o interfață a tendințelor artei contemporane. Evenimentul se va desfășura în perioada 13 - 16 septembrie a.c., la Sfântu Gheorghe.

„Chiar dacă am avut disponibile 15 locuri pentru voluntari, s-au înscris 35 de tineri care vor să participe activ la realizarea festivalului. Ca să aveți un termen de comparație, cam tot atâția sunt și cei care vin să ne ajute la zilele orașului Sfântului Gheorghe”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, coordonatorul de programe de la pulzArt, Knop Ildikó.  

Muncă în echipă și experință valoroasă

Alex Nivnea și Ionuț-Adrian Manole, voluntarii din cadrul Asociației de Tineret „ECOU”, care și-au exprimat dorința de a fi parte activă a festivalului pulzArt, ne-au vorbit despre avantajele voluntariatului, dar și despre ce așteptări au de la această experiență. Voluntarii au subliniat faptul că cele mai importante avantaje țin de munca în echipă, dar și de experiența dobândită.

E foarte important să ieși din zona de confort. În cadrul acestui eveniment vom avea ocazia să colaborăm și cu persoane vorbitoare de limbă maghiară pentru că în asociația noastră nu avem parte de această experiență. Va fi ceva nou. Studiez la Colegiul „Mihai Viteazul”, la profilul mate-info și am venit să descopăr și zona asta legată de artă, poate mă prinde și pe mine. Atâta timp cât festivalul este la noi și din câte am văzut programul e super, am zis să încerc. Aștept să văd în ce constă asta”, ne-a spus voluntarul Alex Nivnea.

Și Ionuț-Adrian Manole, elev la Liceul de artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, a subliniat faptul că activarea în cadrul acestui festival în calitate de voluntar îl va ajuta să-și dezvolte latura artistică.

La Liceul de artă voi studia la secția dramă. Am decis să fiu voluntar pentru că mă pot fascina lucruri care se vor întâmpla la festivalul respectiv. Festivalul are să îmi ofere ceva și să-mi transmită lucruri care să mă captiveze”, a precizat acesta.

Organizatorii susțin de asemenea că numărul voluntarilor este mai mare anul acesta, decât anul trecut, când au fost implicați 20 de tineri, care au profitat de timpul liber ca să dobândească experiențe noi, dar și câteva abilități de organizare.

Prin urmare credem că pulzArt-ul și-a  găsit cumva vocea prin care să comunice cu publicul tânăr și ne bucură foarte mult acest lucru. Sperăm că printre volutarii de astăzi o să fie și organizatori de mâine”, a punctat coordonatorul de program, Ildikó Knop.

În schimbul muncii prestate în domeniul comunicației și social media, monitorizării instalațiilor de artă, pregătirii locațiilor de eveniment și oferirea îndrumărilor pentru artiști și public, voluntarii vor beneficia de intrare gratuită la unul dintre workshop-uri, la alegere.

Festivalul pulzArt aduce în capitala județului Covasna artiști de renume mondial în aproape 50 de evenimente și ateliere. Tema de anul acesta este învățatul prin experiență, elementele cheie fiind astfel workshop-urile.

Mai multe detalii despre activități și program pot fi obținute pe www.pulzart.ro.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.