CULTURA 1 septembrie 2020

Programul complet al celui mai nou proiect cultural din Sfântu Gheorghe, Floating Cinema & Theater

de Covasna Media | 1067 vizualizări

Începând de vineri, 4 septembrie, se lansează cel mai nou și mai îndrăzneț proiect cultural de anul acesta, Floating Cinema&Theater, inițiat de contele Elemér Jankovich-Bésán, actualul proprietar al Castelului Szentkereszty din Arcuș, împreună cu Anna Maria Popa, directoarea Teatrului „Andrei Mureșanu”. Evenimentul este și un bun prilej de reintegrare a castelului în circuitul cultural. 

În proiect sunt implicate toate instituțiile culturale din oraș: Teatrul „Andrei Mureșanu”, Teatrul „Tamási Áron”, Studio M, Teatrul de Păpuși „Cimborák” și partenerul constant și fidel al proiectelor TAM, Cinematograful Arta prin Casa de Cultură Kónya Ádám. Împreună, acestea au realizat următorul program:

  • Vineri, 4 septembrie, ora 17.00 (sau sâmbătă 5 septembrie, ora 11:00 - în cazul în care plouă)

Teatrul de Păpuși Cimborák - Concursul proștilor (A buták versenye)

  • Duminică, 6 septembrie, ora 21:00 (sau luni, 7 septembrie, ora 21:00 – în cazul în care plouă)

Cinema Arta - Babyteeth - Australia 2019, Premiul publicului la TIFF

  • Vineri, 11 septembrie, ora 21.00 (sau sâmbătă 12 septembrie, ora 21:00 - în cazul în care plouă)

M Studio – PYRO

  • Duminică, 13 septembrie, ora 21:00 (sau luni, 14 septembrie, ora 21:00 – în cazul în care plouă)

Cinema Arta - Portretul unei tinere femei (Portrait de la jeune fille en feu - 2019) - Festivalului de Film Francez

  • Vineri, 18 septembrie, ora 17.00 (sau sâmbătă, 19 septembrie, ora 11:00 - în cazul în care plouă)

Teatrul „Andrei Mureșanu” - Doi Galbeni 

  • Duminică, 20 septembrie, ora 21:00 (sau luni, 21 septembrie, ora 21:00 – în cazul în care plouă)

Cinema Arta - Paradisul spulberat (The Broken Circle Breakdown - 2012)

  • Sâmbătă, 26 septembrie, ora 19 .00 

Teatrul „Tamási Áron” - Concert TESZTOSZTERON 

  • Duminică, 27 septembrie, ora 21:00 (sau luni, 28 septembrie, ora 21:00 – în cazul în care plouă)

Cinema Arta - Și nici cu tine (Seveled)

Menționăm că numărul locurilor pentru fiecare spectacol sau film inclus în programul Floating Cinema&Theater  se încadrează în limitele impuse de actualele restricții. Astfel, vor fi 20 de locuri în bărci și 30 de locuri pe marginea lacului. Greutatea maximă pe care o suportă o barcă este de 160 kg, iar capacitatea maximă este de două persoane. În cazul în care persoanele care au optat pentru locuri în barcă realizează la fața locului că nu se simt confortabil, vor putea solicita loc pe marginea lacului. 

Adâncimea lacului este de 1,2 m, ceea ce înseamnă că nu există pericol de înec. Accesul copiilor cu vârste mai mici de 7 ani în bărci este interzis – chiar și în situația în care aceștia sunt însoțiți de un adult. Copiii care vor avea acces în bărci vor purta obligatoriu veste de salvare. 

Deși în mod obișnuit la astfel de evenimente ținuta este una elegantă, la Floating Cinema&Theater este recomandabil ca spectatorii să se îmbrace lejer, cu haine mai groase și încălțăminte sport care să nu deterioreze bărcile gonflabile. În plus, pentru că cele mai multe spectacole încep seara, când deja se lasă frigul, spectatorii sunt rugați să poarte haine adecvate. Pentru cei care scapă din vedere aceste detalii, organizatorii pun la dispoziție pături, însă numărul acestora este limitat.   

Pentru transport se poate utiliza autobuzul care pleacă din autogară și oprește în Arcuș, la stația din fața castelului. Dimineața, autobuzul pleacă la 10:00, iar după-amiaza pleacă la 16:00 și la 20:50. Cursele de întoarcere acoperă rezonabil programul evenimentelor, iar prețul unui bilet este de 5 lei. 

Biletele pentru fiecare eveniment din program vor fi disponibile online, pe site-ul fiecărei instituții culturale implicate în proiect. 

Deși întregul program se va desfășura în aer liber, respectând limita maximă de 50 de persoane și distanța fizică de cel puțin 1,5m între oameni, recomandăm ca toți spectatorii să poarte mască de protecție pe durata șederii în Curtea Castelului Szentkereszty din Arcuș.

Cu prietenie,

Echipa Floating Cinema&Theater

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.