CULTURA 25 mai 2020

Programe culturale în oraşul Covasna

de Covasna Media | 2033 vizualizări

Încet-încet începe să repornească viaţa culturală din oraşul Covasna. În prima fază am redeschis programul cu publicul la caseria Casei Orăşeneşti de Cultură, şi se pot vizita din nou expoziţiile de artă, cu respectarea normelor de siguranţă introduse pentru menţinerea sănătăţii tuturor: purtarea măştilor de protecţie şi păstrarea distanţei de siguranţă între vizitatori.

La Galeria de Artă „Kádár László“ se poate vizita din nou expoziția Viața și fotografiile lui André de Dienes.

André de Dienes a rămas în istoria fotografiei drept un artist rebel, pasionat mai ales de două teme, nudurile şi peisajele. Cele mai importante creații ale sale sunt fotografiile nud, prin care a scos modelele din studio, fotografiindu-le în natură – imagini poetice, creative, suprarealiste – și seria de fotografii cu Marilyn Monroe.

Diénes Andor (1913-1985) a devenit un fotograf celebru la Hollywood, sub numele de André de Dienes. Datorită fotografiilor sale, tânăra Norma Jeane a fost descoperită de Hollywood şi a devenit senzuala şi misterioasa Marilyn Monroe, vedeta iconică a filmului american. Dienes a devenit celebru nu doar prin cele mai multe şi fascinante fotografii cu Marilyn Monroe, ci şi prin tehnicile sale fotografice de pionerat şi experimentele artistice inovatoare, care se regăsesc în fotografiile cu celebrităţi din Statele Unite ale Americii. În ciuda faptului că majoritatea surselor spun că s-a născut la Turia, potrivit registrului de evidență a populației, Diénes s-a născut pe data de 18 decembrie 1913, la Târgu Secuiesc, lângă Turia.

Organizatori principali: Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna

Orar: marți-vineri între orele 11-16, Bilet de intrare: 4 lei/adulți, 2 lei/elevi, pensionari

Este obligatorie purtarea măștilor și păstrarea distanței de siguranță de 2 metri.

Galeria Gazdáné Olosz Ella

Expoziţia comemorativă alcătuită din lucrările cele mai semnificative ale artistei din Covasna se poate vizita la Galeria Gazdáné Olosz Ella. Expoziția permanentă se poate vizita din nou după orarul Bibliotecii Orăşenești Covasna (marți-vineri între orele 9-17, sâmbătă între orele 9-14)

Intrarea este liberă.

La intrarea în galerie este obligatoriu purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de siguranță de 2 metri.

----

BILETELE CUMPĂRATE la spectacolul Teatrului de Operetă din Budapesta se pot returna până la data de 30 mai, zilnic între orele 8-14 la casieria Casei Orășenești de Cultură Covasna. Vă rugăm să aduceți cu Dv. și masca de protecție și biletul. Vă mulțumim pt. înțelegere.

Pentru orice informaţie vă stăm la dispoziţie în continuare la numerele de telefon 0267 340394, 076-267-4516 sau pe adresa culturacv@mail.com.

(Casa Orășenească de Cultură Covasna)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.