CULTURA 7 mai 2021

Program bogat de vară la M Studio

de Covasna Media | 1373 vizualizări

Trupa M Studio se pregătește pentru o perioadă bogată în programe între lunile mai și iulie. Încep repetițiile unor producții noi, se organizează un turneu în Ungaria și România, ziua mondială a dansului se sărbătorește în cadrul unui proiect inedit, iar la începutul lunii iulie se va desfășura o parte din seria de evenimente planificate pentru aniversarea de 15 ani de existență a trupei.

29 aprilie este ziua mondială a dansului care anul acesta se sărbătorește inedit, în cadrul unui proiect național. La inițiativa Centrului Național al Dansului București (CNDB) se organizează seria de evenimente Dancing Walks, cu scopul de a  promova dansul contemporan în rândul populației, care se desfășoară paralel în diferite orașe ale țării. Dancing Walks va avea loc în perioada mai-iunie în 7 orașe, cu participarea unui număr total de 15 organizații partenere. M Studio este reprezentat de Szekrényes László.

Mai multe informații despre seria de evenimente pot fi găsite pe site-ul CNDB  sau pe paginile de social media ale trupelor și partenerilor în proiect.

Parteneri: AREAL (Spațiu de dezvoltare coregrafică, București), Bezsán Noémi (Târgu Mureș), Colectiv A (Cluj-Napoca), Contact Bucharest Festival (București), Asociația Delazero (București), Developing Art (București), Fundația Gabriela Tudor (București), I Dance You (Brașov), Indie Box (București), PETEC (București), LINOTIP (Centru Independent Coregrafic, București), M Studio (Sepsiszentgyörgy), Tangaj Collective (București), Teatrul din Stejar (Iași) ), Unfold Motion (Timișoara).

Pe data de 11 mai încep repetițiile spectacolului Pappa mia!, în coregrafia lui Fehér Ferenc. Coregraful realizează a cincea producție la M Studio – spectacolele anterioare sunt Kampf, Identitate, Cel Bun, Cel Rău și Mama m**ii respectiv spectacolul LIFT, prezentat în anii trecuți la numeroase festivaluri internaționale de dans. 

Pappa mia! va fi o producție despre aventurile lui Pepe, Amucino, Dj Megusta și Puppuccino, prieteni cufundați în monotonia vieții de zi cu zi, în căutarea unor noi provocări.

În prima parte a lunii iunie spectacolul LIFT se joacă la Budapesta, Cluj-Napoca și Turea, iar spectacolul nou Pappa mia! se joacă tot la Budapesta. Din a doua jumătate a lunii iunie încep repetițiile spectacolului Desire, în regia lui Frenák Pál. Coregraful este un invitat recurent la M Studio, marcând în anii trecuți două spectacole semnificative: Pomană și coproducția W_all. Trupa lui, Compania Frenák Pál a prezentat de asemenea de-a lungul anilor numeroase spectacole la Sfântu Gheorghe. Spectacolul Desire va avea premiera în septembrie 2021, fiind primul spectacol din stagiunea 2021/2022.

O parte a seriei de programe planificate pentru aniversarea de 15 ani de activitate a trupei M Studio va avea loc în prima jumătate a lunii iulie. Proiectul MEETINGS, condus de Ermira Goro, fostă dansatoare la DV8 Physical Theatre, se organizează în perioada 3-10 iulie. MEETINGS este un eveniment socio-cultural, un dans-happening comun în aer liber, care are ca scop „depășirea” granițelor dintre „dansator profesionist și public”, „amatori și profesioniști”. Mesajul de bază al evenimentului este că dansul este al tuturor și este o experiență care trebuie împărtășită. În 2019 coregrafa a realizat la M Studio producția Variations: No. 1.

Evenimentul va fi urmat de prezentarea unui album foto, care ilustrează cei 15 ani de activitate ai trupei, pe data de 12 iulie.

Pentru spectatorii din Sfântu Gheorghe, trupa va juca în perioada mai-iulie, spectacolul Pam param în coregrafia Andreei Gavriliu, spectacolul de jonglerii foc PYRO - în aer liber - și spectacolul Pomană în regia lui Pál Frenák.

Activitățile trupei M Studio sunt susținute de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, AFCN - Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Bethlen Gábor și Fondul Cultural Național din Ungaria. Activitățile trupei pot fi urmărite pe pagina lor de Facebook și pe site-ul www.m-studio.ro.

(Sursa: Comunicat de presă)

Foto: Pam param, PYRO (Barabás Zsolt)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 2 ore, 27 minute

CONVOCATOR

Acum 8 ore, 48 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.