CULTURA 20 ianuarie 2023

Primăria Sfântu Gheorghe: mai puțini bani în 2023 pentru proiectele culturale

de Daniela Luca | 722 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe anunță că anul acesta o parte dintre sumele care mergeau în trecut spre cultură vor fi redirecționate către proiectele de infrastructură. Totodată, primarul Antal Árpád a spus joi, 19 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, că municipalitatea a primit anul trecut peste 10 milioane de lei de la Guvern, bani cu care au fost sprijinite teatrele din Sfântu Gheorghe. 

„Anul acesta, vom aloca sume mai mici decât anul trecut pentru proiectele culturale. Va fi un an foarte dificil pentru că sunt foarte multe proiecte de infrastructură care trebuiesc cofinanțate. Cu toate că astăzi am prezentat o ofertă foarte bogată de evenimente, totuși, ca și buget, aceste evenimente vor primi sume mai mici. Și nu pot să nu subliniez faptul că acea inițiativă a UDMR, cu acea cotă de 2% din IVG național (n.red. impozitul pe venitul global) care ajunge la acele UAT-uri care au teatre sau opere în subordine, ne-a ajutat enorm de mult ca să putem trece peste greutățile pe care le-am avut anul trecut. Anul trecut, municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat de peste 10 milioane de lei din acest fond, asta însemnând ca teatrele din municipiul Sfântu Gheorghe să aibă mai mulți bani pe de o parte, iar pe de altă parte, să fie un ajutor pentru Bugetul Local, pentru a putea susține această multitudine de proiecte culturale pentru municipiul Sfântu Gheorghe. Deci cred că este un feedback pozitiv la această inițiativă, care a pornit de aici, de la noi, și iată a ajuns o lege care se aplică și de care beneficiem”, a spus Antal Árpád. 

Acesta a precizat că suma de 10 milioane de lei care s-au dus spre cultură înseamnă mai mulți bani decât impozitul pe care îl plătesc toți locuitorii din municipiul Sfântu Gheorghe pe mașini, terenuri și clădiri. 

Bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe este în dezbatere publică până marți, 24 ianuarie, urmând să fie aprobat tot în cursul săptămânii viitoare. 

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.