CULTURA 21 noiembrie 2017

Premieră a trupei Studio M, în regia lui Pal Frenak

de Covasna Media | 976 vizualizări

Studio M din Sfântu Gheorghe prezintă spectacolul „Pomană”, în regia și coregrafia lui Pal Frenak. Premiera va avea loc pe 22 noiembrie, în cadrul Festivalului de Teatru Mișcare FLOW2.

Trupa Studio M lucrează prima dată împreună cu celebrul coregraf maghiaro-francez. Producția explorează un festen, o pomană imaginară unde totul e ascuns, dar în același timp vizibil, şi prezintă o rețea complexă a relaţiilor umane prin condiții trecute sub tăcere, undeva între lumea frenetică și realitatea dură. Coregrafia îmbină stilul de dans inedit al lui Pal Frenak și limbajul semnelor, din care rezultă un joc al mișcărilor lineare și spirale. Din contactul constructiv și deconstructiv al situațiilor cotidiene, din haos se naște o realitate accesibilă, tangibilă.

Coregraful maghiaro-francez Pal Frenak, recunoscut și premiat la nivel internațional, creează și trăiește paralel la Budapesta și la Paris. El a fondat prima sa companie în 1989, în Franța, însă, din anul 1999, a extins-o cu dansatori maghiari, continuându-şi activitatea în paralel, în Franța și Ungaria. Coregraful se inspiră adeseori din limbajul semnelor în producțiile sale, o experiență importantă din copilăria lui, părinții săi fiind surzi. Compania Pal Frenak a revoluționat scena dansului contemporan printr-un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale.

Spectacolul „Pomană” („To_R”) este o coproducție a Companiei Pal Frenak și a Studioului M. Regia și coregrafia spectacolului este semnată de Pal Frenak. Asistenți coregrafi: Gabor Halasz, Milan Maurer și Erika Vasas, compozitor: Abris Gryluss, light design: Janos Marton, tehnică alpină Gyorgy Zoltai, maistru recuzite: Adam Zayzon. Interpreți: Zoltan Deak, Katalin Gall, Eszter Nagy, Levente Orban, Emilia Polgar, Laszlo Szekrenyes, Attila Veres Nagy.

Spectacolul „Pomană” este un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Cultural din Ungaria și Fondul Bethlen Gabor. Premiera va avea loc miercuri, 22 noiembrie de la ora 19,00, în Studioul de Dans Háromszék din Sfântu Gheorghe. Spectacolul deschide Festivalul Internațional de Teatru Mișcare FLOW2. Biletele se găsesc la Biroul de Organizare Culturală din Sfântu Gheorghe și la www.biletmaster.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.