CULTURA 15 decembrie 2010

Povestea din Ajun, prezentă peste tot

de Covasna Media | 826 vizualizări
Povestea din Ajun este prezentă în aceste zile în şcoli, în autobuze şi fabrici. Luni şi marţi, 4 spectacole au fost puse în scenă în faţa elevilor şi profesorilor de la Liceele Berde Aron, Plugor Sandor, Szekely Miko şi Mikes Kelemen. Colinde cântate în limbile română şi maghiară, lumini, sunet şi multă trudă sunt ingredientele care au făcut ca publicul numeros (aproximativ 800 de elevi şi profesori) să aplaude minute în şir

Povestea din Ajun este prezentă în aceste zile în şcoli, în autobuze şi fabrici. Luni şi marţi, 4 spectacole au fost puse în scenă în faţa elevilor şi profesorilor de la Liceele Berde Aron, Plugor Sandor, Szekely Miko şi Mikes Kelemen. Colinde cântate în limbile română şi maghiară, lumini, sunet şi multă trudă sunt ingredientele care au făcut ca publicul numeros (aproximativ 800 de elevi şi profesori) să aplaude minute în şir artiştii care au adus colindul în comunitatea covăsneană.

Luni a început în autobuzele oraşului programul de colinde, în cadrul căruia câte 5 coruri în fiecare zi fac atmosfera de Crăciun să existe în mijloacele de transport în comun. Pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul orar 17-19, grupuri de cantişti şi instrumentişti pot fi întâlnite în autobuzele Multi-Trans.

Miercuri, Povestea din Ajun ajunge la Şcoala Generală Varodi Jozsef şi la Covalact, în timp ce joi, două spectacole vor fi susţinute la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Începând de vineri, de la ora 16, „Povestea din Ajun” se mută în centrul oraşului, unde un Moş Crăciun şi multe personaje de poveste îi vor aştepta pe covăsneni pentru a simţi împreună apropierea sărbătorii naşterii Domnului.

„Ne bucurăm că ne oferiţi un cadou aşa de minunat de Crăciun. Vă dorim sărbători fericite şi să continuăm împreună astfel de idei frumoase”, a declarat Szanto Anna, dirijoarea corului Liceului Szekely Miko.

„Aveţi o iniţiativă minunată. Visez de ani de zile la o astfel de activitate în domeniul colaborării, al acceptării celuilalt, în numele multiculturalităţii. În sfârşit, voi aţi pornit la un drum foarte sănătos pentru generaţia voastră gândindu-vă la viitorul vostru”, a declarat Directoarea Liceului Mikes Kelemen, Kerekes Dora.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 34

Adaugă comentariu
bestia, 15 decembrie 2010
Foarte frumos concertele au iesit excelent ma bucur ca ati reusit sa aduceti craciunu in sfantu gheorghe
Bebe, 15 decembrie 2010
Povestea din Ajun se vede si se aude pana la Bucuresti! Sunt atat de bucuros ca totul merge excelent, ca oamenii sunt fericiti, ca voluntarii sunt extraordinari... Imi pare rau ca nu pot fi aproape de citeste integral
Andreee, 15 decembrie 2010
*multumim
Andreee, 15 decembrie 2010
foarte frumos si nu putem decat sa le multumi acestor tineri pentru initiativa pe care o au! Felicitari !!
Surprize surprize, 15 decembrie 2010
frumos titlul. imi place cum suna..:)
Elisa, 15 decembrie 2010
Ma bucur foarte mult ca reusim sa bucuram sufletele oamenilor si sa aducem caldura "Povestii din Ajun" in tot orasul.Ca voluntar le spun colegilor mei multa bafta in continuare si la munca cu citeste integral
Angi, 15 decembrie 2010
Multa munca, dar a meritat deoarece au fost niste spectacole pe cinste. :)
Jupanu, 15 decembrie 2010
foarte frumos! bravo!
sisi, 15 decembrie 2010
Super,si felicitari tuturor ,macar copii sa ne faca bucurii caci alti ne taie pensiile
Dorin, 15 decembrie 2010
Ma bucur ca am reusit sa aducem spiritul craciunului in scolile din comunitatea noastra!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.