CULTURA 26 august 2020

Peste 20 de concurenți înscriși în concursul online de recitări

de Daniela Luca | 1053 vizualizări

Competiția este organizată cu prilejul Zilei Limbii Române

Peste 20 de covăsneni din tot județul s-au înscris la concursul online de recitări, organizat de Asociația GRIT, cu scopul de a marca, chiar și în condițiile actuale, Ziua Limbii Române. Premierea va avea loc în data de 31 august, de Ziua Limbii Române, în curtea Casei Orășenești de Cultură Covasna. Premiul de popularitate va fi acordat în funcție de votul publicului care poate fi exprimat pe rețeaua de socializare. 

În total,  24 de participanți din Covasna, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Zăbala, Lădăuți, Sita Buzăului și Păpăuți le-au trimis organizatorilor filmulețe în care au recitat câte o operă din lirica românească.

„Concursul nostru online de recitări dedicat Zilei Limbii Române a intrat în faza de jurizare. Am refuzat înscrieri sosite după data de 21 august, la fel cum am refuzat înscrieri ale unor copii din alte județe ale țării, pentru că ne-am dorit să respectăm regulile inițiale. Revenind la jurizare, se pare că nu va fi atât de ușor pe cât pare. După cum ați putut vedea din filmulețele postate în zilele trecute, s-au înscris în concurs atât copii inimoși și talentați, cât și persoane trecute de vârsta adolescenței, dar tinere în suflet. Tuturor le mulțumim din suflet pentru participare”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook. 

Premiul de popularitate va fi acordat în funcție de votul publicului. Cei care vor să susțină concurentul preferat o pot face în comentariile postării de pe pagina de Facebook a asociației GRIT până pe 30 august, ora 24:00 . 

Totodată, juriul, format din conducerea Asociației GRIT și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Voinești vor decide care sunt cei mai buni trei recitatori, iar la baza analizei vor sta calitățile interpretative ale acestora. Câștigătorii vor primi rechizite școlare și cărți.

Premierea va avea loc în data de 31 august, de Ziua Limbii Române, în curtea interioară a Casei Orășenești de Cultură Covasna, cu respectarea regulilor distanțării sociale impuse de pandemie, transmit organizatorii.

Printre activitățile care au avut loc anul trecut, la evenimentul dedicat Zilei Limbii Române, organizat la Casa Orășenească de Cultură din Covasna de Asociația GRIT,  se număra un recital poetic, un concurs de recitări, o conferință și dar un program artistic variat.

Proiectul cultural prioritar este realizat cu sprijinul Orașului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.