CULTURA 17 iulie 2018

„Peisaje și femei”, expoziţie a artistului Fioghin Calistru

de Covasna Media | 1357 vizualizări

La Centrul de Cultură Arcuș are loc miercuri, 18 iulie 2018, de la ora 19 vernisajul Expoziției de pictură „Peisaje și femei” al artistului basarabean Fioghin Calistru.

Curatorul expoziției, Attila Kopacz a făcut o selecție de lucrări noi, provocatoare, care reprezintă limbajul și coloristica specifică al lui Calistru. Expoziția va fi deschisă de istoricul de artă Vladimir Bulat și de scriitorul Endre Farkas Wellmann.

Trebuie să pictezi așa precum păsările cântă, absolut tot ce îți iese în cale și îți place, niciodată să nu-ți bați capul în căutarea unui motiv, atunci când totul în jurul tău este minunat... sunt cuvintele pe care Nicolae Grigorescu le folosea ca să exprime viziunea lui asupra felului în care trebuie să fie pictorul şi pictura. Și poate că nu aceasta a fost maxima pe care s-a bazat în viată, dar a pictat tot ce a găsit în jur. Faceți cunoştinţă cu Fioghin Calistru. Viața lui de artist l-a încercat de multe ori, dar a dovedit că a răzbit în fața ei. S-a născut la 7 iunie 1962 într-un sat din Republica Moldova în niște vremuri în care durerea şi suferinţa, gustul amar al nedreptăţii, cruzimea și violența erau considerate cele mai de seamă valori.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.