CULTURA 4 septembrie 2017

Opera Naţională Maghiară din Budapesta susţine două spectacole la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1375 vizualizări

Opera Naţională Maghiară din Budapesta va susţine, la începutul acestei săptămâni, două spectacole în municipiul Sfântu Gheorghe, în cadrul turneului pe care îl face în ţara noastră.

Directorul Institutului Cultural Maghiar Balassi din Sfântu Gheorghe, Szebeni Zsuzsanna, a declarat că este pentru prima dată când Opera de Stat din Budapesta vine în „secuime”.

„Este un eveniment cultural foarte important şi ne bucurăm foarte mult că turneul Operei Naţionale din Budapesta va începe la Sfântu Gheorghe. Clădirea Operei este închisă pentru renovare şi modernizare, iar în acest context a fost posibil acest turneu”, a precizat Szebeni Zsuzsanna.

Potrivit acesteia, publicul va putea vedea două spectacole remarcabile, „Hunyadi Laszlo”, o operă istorică în trei acte în limba maghiară, cu supratitrare în limba română, şi „Văduva veselă” de Lehar, la care îşi dau concursul atât orchestra şi corul Operei Naţionale Maghiare, cât şi Baletul Naţional Maghiar. Spectacolele vor avea loc pe 4 şi 5 septembrie, de la ora 19,00, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe.

Practic, Opera Naţională Maghiară va inaugura această clădire finalizată recent, care are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune şi a fost concepută astfel încât să poată găzdui atât competiţii sportive, cât şi întruniri şi evenimente culturale, artistice şi economice.

Lucrările la noua arenă au început în 2014, iar investiţia, care s-a cifrat la aproape 19 milioane de euro, a fost finanţată în proporţie de 80% din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii, şi 20% din bugetul local.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.