CULTURA 24 august 2017

„OMG! – Organisme modificate genetic”, prima premieră a toamnei la TAM

de Covasna Media | 837 vizualizări

În data de 1 septembrie, ora 19.00, trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” vă așteaptă la avanpremiera, iar în data de 2 septembrie, la premiera spectacolului „OMG! – Organisme modificate genetic”, în regia Ioanei Păun.

Teritoriile pe care oamenii continuă să se lupte de mii de ani încoace sunt uneori mici fâșii de pământ cultivate cu aceleași semințe.

O femeie musulmană este fotografiată moartă lângă Dunăre și ajunge pe coperta unei reviste germane.

Presiunea unei imagini idilice a satului românesc face autoritățile să reacționeze emoțional în administrarea adevărului. Rațiunea se prăbușește sub instincte sumare atunci când informațiile se scurg de la medici legiști: femeia în burka fusese de fapt lăsată să moară. Ortodocși, musulmani, polițiști, procurori, jurnaliști, artiști, săteni își revendică toți bucata de pământ de 20 de metri pătrați unde a fost găsită femeia,  pentru ca la final sala de spectacol să se transforme într-o arenă politică în care suntem confruntați cu realitatea.

Pentru OMG, echipa formată din regizoare, actori, compozitor și artist video a pus laolaltă referințele lor culturale și imaginile care ne normează afectele identitare. Munca la spectacol a pus accent pe exorcizarea fizică a multiplelor atitudini care duc la războaie culturale. acest proiect face parte din eforturile artistei Ioana Păun de a analiza triumful și declinul celor care au autoritatea de a ne spune adevărul. El continuă colaborările cu artistul Cătălin Rulea la „Totul e regizat” (Muzeul de Artă Contemporană) și „Inamicul Poporului” (Teatrul Mic) și spectacolul „Calul Alb” pe care îl puteți vedea toamna asta la Iași, Cluj, Sfântu Gheorghe, București și Craiova.

Cu: Costi Apostol, Alexandrina Ioana Costea, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Elena Popa, Paula Rotar și Abdel Fatahou

Muzica și scenografia: Cătălin Rulea

Video:  Vlad Petri

Regie și scenariu:  Ioana Păun

Biletele au fost puse în vânzare la biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului și online, prin platforma www.biletmaster.ro. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Teatrul Andrei Mureșanu

– Biroul de presă –

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.