CULTURA 6 iunie 2018

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române

de Covasna Media | 830 vizualizări

În cadrul Festivalului Transylvanian BBQ, ce va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe, Fanfara Jandarmeriei Române va susține un program artistic pe scena amplasată în Piața Libertății, vineri, 8 iunie a.c., începând cu ora 17.00.

Tot în aceeași zi, membrii formaţiei vor fi prezenți și pe scena din centrul stațiunii Vâlcele, începând cu ora 19.00.

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la scurt timp după înfiinţarea primului „corp de jandarmi“ de către domnitorul Grigore – Alexandru Ghica.

Ea a evoluat odată cu „Arma“ pe care a însoţit-o şi a reprezentat-o de-a lungul timpului, la principalele evenimente, fiind integrată organic în structurile ei şi acţionând în toate împrejurările, ca un adevărat factor educaţional profesionist.

Fostă Muzică Regală, până în 1944 (120 de instrumentişti), Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, adevărată promotoare de valori, numără în prezent: 1 ofiţer, şef de muzică şi 32 de instrumentişti.

Activităţile la care Muzica Militară participă în prezent sunt diverse şi complexe, cuprinzând: ceremonii militare la nivel central, garnizoană, unităţi şi instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Adminis­traţiei şi Internelor, concerte de promenadă şi prezentarea de show-uri, cu diverse ocazii, apariţii t.v. la emisiuni de divertisment.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.