CULTURA 2 octombrie 2020

Mici biblioteci în aer liber, în orașul Covasna

de Daniela Luca | 1211 vizualizări

Inaugurarea este planificată pentru luna octombrie 

Fundația Comunitară Covasna (HKA) are în plan să amenajeze în orașul Covasna niște spații speciale care vor oferi accesul trecătorilor la lectură. Cutiile din lemn vor fi amplasate în cele mai circulate puncte din oraș, iar doritorii vor putea lua câte o carte de acolo, după ce pun alta în loc. 

„La Covasna va fi o ultimă investiție încă din fondul din magazinele Bertis. Din procente provenite din acel magazin am dori să facem o investiție în comunitate în valoare de 10.000 de lei și au fost solicitări pentru cutii de cărți. Cutii vor fi amplasate în locuri publice, în locuri de recreere, lângă bănci, unde oamenii se pot așeza și lua o carte în mână. Aceste cutii vor funcționa în felul următor: dacă avem cărți în plus pe care nu le mai folosim sau deja le-am citit, atunci putem să le punem în aceste cutii. Ideea e că poți să iei o carte, dacă pui una în loc. Cei de la Covasna ne-au propus acest lucru pentru că este un oraș turistic, cu foarte mulți vizitatori, care petrec mult timp în aer liber, în parcuri. Cu doi ani în urmă am finanțat mesele de șah care s-au dovedit a fi foarte utile și atunci și asta ar contribui la a face orașul mai atractiv, nu numai pentru turiști, dar și pentru cei care locuiesc în oraș”, ne-a spus directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga. 

Conform acesteia, în prezent, un designer se ocupă de partea creativă a celor aproximativ 20 de cutii care vor fi amplasate în oraș. 

„Aceste cutii vor fi ca o decorațiune de fapt. Locațiile vor fi stabilite de către covăsneni. Acum se lucrează la plan, după care se va face comanda. Ele vor fi realizate din lemn. Între timp o să avem și locațiile, iar când vor fi gata, le vom și amplasa. Eu sper că în luna octombrie se poate finaliza acest proiect”, a mai adăugat directoarea Fundației Comunitare Covasna. 

Alți 10.000 de lei din fondul comunitar vor fi investiți în susținerea elevilor din Baraolt care nu au acces la școala online. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.