CULTURA 3 mai 2022

Luna muzicală: Recital de pian la 4 mâini

de Covasna Media | 792 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş (Casa Bastion, str. Oltului nr. 6) și Institutul Liszt Sf. Gheorghe vă invită joi, 5 mai 2022, ora 19 la un concert extraordinar de pian „Dansuri la 4 mâini” susţinut de pianistele Gabriella Brezóczki din Köln (Germania) și Bernadette Czumbil din Cluj-Napoca (România).

În program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata în Re major pentru pian la patru mâini, KV 381 (123 a)

Franz Schubert: Polonaise D 599, op. 75 nr. 1, 2, 4

Johannes Brahms: Liebeslieder-Walzer op. 52a, nr. 1, 2, 4, 6, 8, 9, 10, 11

Claude Debussy: Petite Suite

Aram Khachaturian: Vals din Suita Masquerade

Antonín Dvořak: Dansuri slavone op. 46, nr. 5 în La major și nr. 7 în do minor

Bilet de intrare la concert: 20 lei.

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 652.

***

Brezóczki Gabriella s-a născut la Sárospatak (Ungaria). La șapte ani a  început studiul pianului la clasa prof. Szántó Emese. Cursurile liceului le-a urmat la Miskolc, la clasa prof. Papp Gábor. Între anii 1995-1999 este studentă la Facultatea de Muzică din Miskolc, clasa prof. Selmecziné Kincses Margit. Apoi își continuă studiile la Debrețin, unde termină specializările de masterat la pian și muzică de cameră cu calificarea Summa cum laude. În anul 1997 a obținut premiul întâi la Concursul Schubert-Brahms (Debrețin), respectiv premiul special la concursul Chopin din 1999. Cu bursă Erasmus a ajuns la Academia de Muzică din Köln, clasa prof. Anthony Spiri și Roswitha Gediga, unde mai apoi își termină studiile de masterat. A concertat în Ungaria, Germania, Norvegia, Cipru, Italia, România. Totodată, are numeroase înregistrări de radio atât în Ungaria, cât și în Germania. În prezent este pianist la „Kammeroper Köln”.

Pianista Czumbil Bernadette este absolventa Liceului de Artă din Oradea, unde a terminat specializarea pian sub îndrumarea profesoarelor Deák Magdalena și Fekete Erzsébet. După cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, secția pian, precum și cele de masterat sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Bera, a obţinut bursă „Erasmus” la Hochschule für Musik din Köln. În 2011 își susține lucrarea de doctorat cu titlul „Fantezia în creația pentru instrumente cu claviatura a lui Carl Philipp Emanuel Bach” cu calificativul Summa cum Laude. Este laureată a concursurilor naționale de pian (Baia Mare, Oradea), a concursului în cadrul „Festivalului Mozart”, Cluj, și a concursului internațional de pian în cadrul „Sommerakademie Prag-Wien-Budapest”, Baden/Austria (2000, premiul „Alban Berg”). A urmat cursurile de perfecționare ai pianiștilor Dana Borșan, Gabriel Amiraș, Némethy Attila, Cordelia Höfer, Sontraud Speidel. A susţinut concerte solo cu orchestrele simfonice ale Filarmonicilor din Arad, Satu Mare, Cluj, Oradea, precum şi recitaluri solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate (Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg). Având experiență și de acompaniament instrumental, a fost corepetitor oficial al Concursului Internațional de Clarinet „Gh. Dima”, edițiile 2011, 2017 și 2019 Cluj. În prezent este dr. lector universitar și predă pian la clasa de Compoziție muzicală și Dirijat a Academiei de Muzică „Gh. Dima”.

(Centrul de Cultură Arcuș)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.