CULTURA 7 martie 2018

Legenda Anei prinde viaţă în viziunea unei actriţe-regizor din Voivodina

de Covasna Media | 723 vizualizări

Legenda Lacului Sfânta Anna, de Tamás Menyhért, a devenit sursa de inspiraţie pentru o producţie muzical-coregrafică, semnată de Mezei Kinga, o actriță-regizor din Voivodina, care s-a remarcat pe scenele din Serbia, Ungaria şi Transilvania, dar pentru care spectacolul Legenda Anei înseamnă prima întâlnire cu Trupa Tamási Áron. Premiera producţiei Legenda Anei va avea loc vineri, 9 martie 2018, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron.

Spectacolul este adaptarea liberă a străvechii legende despre chinuirea şi biciuirea unor fecioare şi despre răzvrătirea lor –  în frunte cu Anna, cea mai frumoasă dintre fetele înhămate la caleaşca unui tiran. Legenda unui lac născut din lacrimile şi durerea unor fete deschide un excepţional spaţiu de joc, unde imaginaţia regizoarei şi mijloacele expresive ale actorilor se întâlnesc într-un spectaculos limbaj vizual, în care muzica şi mişcarea multiplică şi adâncesc sensurile unor teme şi tipologii umane de o eternă actualitate: sursele răului într-o cetate /comunitate, neputinţa şi exasperarea celor oprimaţi, zădărnicia vieţii în captivitate, sacrificiul de sine şi sensurile lui în confruntarea cu tirania, trufia şi lăcomia celor cu putere.

Concepţia scenică a fost realizată de Mezei Kinga şi Gyarmati  Kata, pe baza piesei muzicale Anna de Mezei Szilárd.

În această lună mai sunt programate două reprezentaţii cu spectacolul Legenda Anei: duminică, 11 martie, şi marţi, 13 martie, ambele reprezentaţii de la ora 19:00. Biletele se pot cumpăra online, de pe site-ul http://biletmaster.ro sau de la Biroul de Organizare.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.