CULTURA 23 ianuarie 2013

Lecţie deschisă la Casa Memorială Romulus Cioflec din Araci

de Covasna Media | 523 vizualizări

Lecţie deschisă la Casa Memorială Romulus Cioflec din AraciMuzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni anunţă organizarea unei Lecţii deschise cu titlul „24 ianuarie 1859. 154 de ani de la Mica Unire”.

Acest eveniment va avea loc în data de 24 ianuarie 2013, de la ora 12.00, la Casa Memorială Romulus Cioflec din Araci şi este realizat în colaborare cu Şcoala Generală Romulus Cioflec din localitate, la iniţiativa profesorului de istorie George Moldovan.

Prezentarea va fi susţinută de dr. Adela Kovács (Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni), în sala multimedia din cadrul Casei Memoriale.

Prin intermediul prezentării elevii vor afla lucruri interesante şi utile despre evenimentele ce au avut loc în data de 24 ianuarie 1859, când prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn la Iaşi şi Bucureşti, românii au înfăptuit o unire reală, cunoscută în istorie ca „Mica Unire”. Se vor accentua caracteristicile politice şi personale ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mare personalitate a istoriei ţării noastre. Ca prim domn al Principatelor Unite, a dus o susţinută activitate politică şi diplomatică pentru formarea statului unitar român. Ulterior, împreună cu Mihail Kogălniceanu, a iniţiat un larg program de reforme care au dus la modernizarea statului român. Vor fi prezentate şi aspecte din viaţa soţiei domnitorului, Elena Cuza.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.