CULTURA 22 aprilie 2022

Lecția – noul spectacol al trupei Studio M este o evocare nostalgică a anilor de școală

de Covasna Media | 2055 vizualizări

Noul spectacol al trupei transpune amintirile anilor școlari într-un nou limbaj de dans inedit. Premiera producției „Lecția”, în coregrafia lui Arcadie Rusu, va avea loc pe 26 și 27 aprilie în Studioul de Dans Háromszék, în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.

După spectacolul de succes „Are we human or are we dancers?” realizat în coregrafia Ioanei Marchidan, trupa colaborează cu un alt creator tânăr din București. Arcadie Rusu, coregraf și artist independent, este fondatorul Centrului Independent Coregrafic Linotip și o prezență fresh a scenei independente de dans contemporan din România.

„Spectacolul „Lecția” schițează momente din anii școlari: situațiile amuzante, cele stresante, amintirile frumoase şi cele care ne-au tulburat… profesorii care ne-au inspirat și cei care ne-au inhibat. Un amalgam de emoții și întâmplări.

Vă invit să vă îmbrăcați uniforma și să participați la o meditație (însă nu pentru BAC) în care să vă lăsați purtați în Universul Școlii, retrăind atmosfera. Să vă amintiți scârțâitul cretei pe tablă și emoția de a fi ridicat în picioare să spuneți lecția, să-l salutați pe colegul timid din ultima bancă care vă dăruiește o floare, să vă pregătiți pentru ora de sport când spiritul de echipă este la cote maxime, iar apoi să vă luați halatul de chimie pentru un experiment”- afirmă echipa de creație: Arcadie Rusu coregraf, Alexandru Suciu compozitor și Yasmin Asan designer costume și afiș.

După premieră, Studio M pleacă la București unde va prezenta producția „Lecția” pe 30 aprilie și spectacolul „Are we human or are we dancers?” pe 1 mai la Centrul Linotip.

Premiera spectacolului Lecția va avea loc în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, pe 26 și 27 aprilie în Studioul de Dans Háromszék, de la ora 19. Biletele sunt disponibile pe www.biletmaster.ro și la Biroul de Organizare. Realizarea spectacolului și a reprezentațiilor din București este cofinanțat de Fondul Bethlen Gábor.

(M Studio)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.