CULTURA 30 mai 2018

Istoria teatrului - spectacol de teatru educațional al companiei Catalyst din Italia

de Covasna Media | 792 vizualizări

Teatrul Andrei Mureșanu  împreună cu Catalyst, companie de teatru educațional din Italia, are plăcerea să vă prezinte două spectacole unice cu ocazia zilei internaționale a copilului. Sunt două spectacole a câte două ore, cu începere de la orele 10.00 și 13.00, care vă vor conduce prin istoria teatrului din antichitate până în prezent.

Istoria teatrului Vol. I

O lecție spectacol despre Istoria Teatrului articulată ca o călătorie în istorie, tradiții și costume, legi obscurantiste și primii actori, cu intenția de a culege evoluția formelor, a genurilor teatrale și a gusturilor publicului, prin imagini, sunete și lectura textelor. De la înălțimile lui Sofocle la foamea atavică a lui Pulcinella, de la Teatrul Medieval la reforma Goldoniană, o galerie de povești și personaje care descoperă magia universului teatral cu atenție la istoria literaturii și a artei teatrale.

Lecția spectacol variază de la Teatrul Clasic la Commedia dell'Arte și Goldoni, și dezvoltă o convingătoare călătorie în istorie, artă și literatură alternând  momentele didascalice curate de Riccardo Rombi și întregite de o bogată galerie de imagini, cu momente de adevărat spectacol, „mise en scéne“  a celor mai semnificative fragmente din Istoria Teatrului.

Istoria Teatrului Vol. 2

O lecție spectacol care de la analiza dramaturgiei moderne și contemporane urmărește nașterea figurii regizorului și a marelui actor.

De la măștile Commediei dell'Arte care lasă locul personajelor lui Goldoni, voiajul prin Istoria Teatrului reia Teatrul de la sfârșitul anilor 1800 cu marea dramaturgie a lui Ibsen și Rostànd, și investighează cu scene video și reprezentații din operele lor, marii protagoniști ai scenei moderne și contemporane: Ettore Petrolini, Luigi Pirandello, Eduardo De Filippo, Vittorio Gassman în Italia, Samuel Beckett și Pinter peste Canalul Mânecii.

Ca și în primul volum, lecția spectacol se desfășoară ca o călătorie în istorie, artă și literatură alternând cu scenele descriptive conduse de Riccardo Rombi, momente de adevărat spectacol, îmbogățit cu mărturii video, fotografii, extrase audio ai marilor maeștri ai scenei anilor 1900.

Biletele costă 10 lei și pot fi achizițonate de la biroul de organizări evenimente, casieria teatrului sau online prin platforma Biletmaster.ro accesibilă și prin intermediul paginii noastre www.tam.ro

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă -

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.