CULTURA 14 octombrie 2010

In memoriam Pavarotti

de Covasna Media | 426 vizualizări
Asociația de Tineret ECOU organizează astăzi începând cu ora 18, la Sala Albastră a Bibliotecii Județene „Bod Peter”, cea de-a treia ediție a evenimentului dedicat marelui maestru al operei lirice, Luciano Pavarotti. „In memoriam Pavarotti”, ediția 2010, se bucură de prezența unor nume cu rezonanță în comunitatea locală. Maestrul şi Directorul Şcolii Populare de Artă, Szilagy Zsolt, va susține un recital în cadrul

Asociația de Tineret ECOU organizează astăzi începând cu ora 18, la Sala Albastră a Bibliotecii Județene „Bod Peter”, cea de-a treia ediție a evenimentului dedicat marelui maestru al operei lirice, Luciano Pavarotti.

„In memoriam Pavarotti”, ediția 2010, se bucură de prezența unor nume cu rezonanță în comunitatea locală. Maestrul şi Directorul Şcolii Populare de Artă, Szilagy Zsolt, va susține un recital în cadrul evenimentului, asemeni Corului Liceului „Mikes Kelemen”.

Tânărul profesor de trompetă şi participant al Şcolii de Toamnă Seri Albastre, Sorin Aftin, va fi de asemena prezent la Sala Albastră alături de elevii săi, Anghel Melodin şi Paul Grosar. Invitații speciali ai serii sunt elevii Liceului de Artă din Braşov, coordonați de profesoara de pian Iulia Borgovan. Liceul de Artă din Braşov va participa cu violoncelişti, naişti, pianişti, clarinetişti şi flautişti. Un element nou pe care echipa Seri Albastre îl aduce în fața comunității este beatboxul. Tinerii participanți la „Romania's got talent”, Adi Munteanu şi Costi Domniteanu, vor arăta publicului cum evoluează muzica în domeniul industriilor creative.

„Pregătim în fiecare an acest spectacol ca pe un eveniment de suflet. Unul dintre primele evenimente pe care Seri Albastre le-a organizat, de la înființarea programului, a fost acesta: In memoriam Pavarotti. Din respectul pe care îl purtăm marelui tenor din Modena şi datorită exemplului pe care acesta îl dă posterității, nu vom ezita niciodată să organizăm spectacolul zilei sale de naştere, care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie considerată o sărbătoare a operei lirice”, a declarat Emil Pantelimon, managerul programului Seri Albastre. Anul acesta, cel care a reuşit să coboare opera în stradă şi să o facă înțeleasă de către tineri, ar fi împlinit 75 de ani.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.