CULTURA 14 februarie 2018

Frumoasa din pădurea adormită - adaptare după povestea originală de Frații Grimm

de Covasna Media | 1171 vizualizări

Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” invită iubitorii de artă dramatică, copii și adulți deopotrivă, la un nou spectacol „fără vârstă”. Regizorii Ivácson László și Fazakas Misi au ales de această dată să încânte publicul spectator cu povestea „Frumoasa din pădurea adormită“, o adaptare plină de haz și învățăminte a poveștii originale scrise de Frații Grimm.

„Deși este un spectacol dedicat în primul rând copiilor, acesta abordează una dintre cele mai importante probleme ale vieții umane: cea a tinereții și a vieții veșnice din perspectiva morții, din perspectiva accepării sau respingerii acesteia. Este o poveste inițiatică. Atât în cazul Frumoasei, cât și în cel al prințului suntem martori ai unui drum prin care ei devin adulți. În viața  celor doi se ivește o întâmplare esențială, prin care cei doi trec la un alt nivel de existență. Frumasa devine adult la 16 ani, transformare simbolizată de adormirea ei. Trecerea la un nivel superior al vieții sale este simbolizată de sărutul prințului, primul sărut primit de ea vreodată. Povestea Frumoasei este povestea așteptării. Prințul, la rândul său, trebuie să treacă obstacole nenumărate ca să ajungă la Frumoasa. Aceste provocări îl ajută să devină adult, astfel încât, la sfârșitul poveștii, să merite acel prim sărut, simbol al fericirii. Spectacolul de dans și muzică este unul interactiv, personajele reușind să înfrângă dificultățile numai cu ajutorul publicului, acesta din urmă având un rol semnificativ în regăsirea celor doi îndrăgostiți. Astfel, fiecare reprezentație este diferită, interacțiunea cu publicul dând o notă aparte deznodământului și felului în care se ajunge la acesta. Emoțiile artiștilor și ale publicului sunt prezente deopotrivă... oare de data aceasta vom reuși?“ (Fazakas Misi).

Avanpremiera spectacolului va avea loc în data de 1 martie 2018, iar premiera în data de 2 martie 2018. Ambele reprezentații vor avea loc de la ora 17:00, la sediul Teatrului „Andrei Mureșanu” – Sala Arta. Pentru ambele reprezentații biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate la biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului și online, prin platforma biletmaster.ro accesibilă și prin intermediul paginii noastre www.tam.ro.

În distribuția din „Frumoasa din pădurea adormită“, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea urmări pe Sergiu Aliuș, Camelia Paraschiv, Maria Andras, Costi Apostol, Liviu Popa, Anca Pitaru, Claudia Aredelean, Fatma Mohamed, Elena Popa, Daniel Rizea, Alexandrina I. Costea, Mona Codreanu și Ion Fiscuteanu Jr. Scenografia spectacolului este semnată de Bagoly Zsuzsanna, coregrafia de Ivácson László și muzica de Zeno Apostolache. Dramaturgia este semnată de Fazakas Misi iar traducerea a fost realizată de Anna Popa.

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.