CULTURA 10 octombrie 2019

Filmele toamnei, în proiecții de gală la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 798 vizualizări

Dana Rogoz, printre invitații speciali

Orașul Sfântu Gheorghe este prima oprire în traseul unui eveniment care-și propune să aducă cele mai noi filme românești cât mai aproape de publicul pe care îl merită: Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Pe 10 și 11 octombrie, Cinema Arta by Cityplex va proiecta patru dintre cele mai așteptate premiere românești ale anului: La Gomera, Parking, Mo și Arest

Invitații speciali ai evenimentului sunt actorii Dana Rogoz, Mihai Smarandache, George Piștereanu și Iulian Postelnicu, alături de regizorii Tudor Giurgiu și Radu Dragomir. De la ei, spectatorii vor avea ocazia să afle detalii din culisele filmelor, la finalul proiecțiilor. 

La Gomera, regizat de Corneliu Porumboiu, este propunerea României la Premiile Oscar 2020 și a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, Parking (r. Tudor Giurgiu) a deschis TIFF 2019 în prezența a peste 2000 de spectatori, Arest (r. Andrei Cohn) a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc la TIFF, iar Mo (r. Radu Dragomir) propune o poveste  inspirată din fapte reale, despre abuz de putere și hărțuire, cu Dana Rogoz în rolul principal. 

PROGRAM | Cinema ARTA by CITYPLEX

Joi, 10 octombrie

18.00 | Arest, r. Andrei Cohn | În prezența actorului Iulian Postelnicu

Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta. 

Premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Trailer:  https://youtu.be/k0h4t3L0ZZg           

20.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența regizorului și a actorului Mihai Smarandache

Cu: Mihai Smărăndescu, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări. 

Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari. Trailer: https://youtu.be/-flBcCiroBI.

Vineri, 11 octombrie

18.30 | Mo, r. Radu Dragomir | În prezența actriței Dana Rogoz și a regizorului 

Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Trailer: https://youtu.be/NLvMzhzfWk8  

Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care provoacă, care împinge limitele mereu. Dar în același timp, Mo este și tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identității și a valorilor care o definesc.” 

20.30 | La Gomera, r. Corneliu Porumboiu | În prezența actorului George Piștereanu

Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Trailer: https://youtu.be/V1wr4LLQrdo 

***

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF la Sfântu Gheorghe este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Cinema Arta by Cityplex. 

***

Pentru informații suplimentare: press@tiff.ro 

Detalii: www.facebook.com/caravanatiff.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.