CULTURA 14 februarie 2018

Filarmonica de Stat Târgu Mureș va fi următorul interpret al Stagiunii de Concerte din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 749 vizualizări

Un nou concert simfonic va avea loc în cadrul Stagiunii de Concerte din sezonul 2017/2018. Pe data de 23 februarie 2018, de la ora19:00, la sala mare a Teatrului Tamási Áron, publicul iubitor de muzică este invitat să ia parte la noua ediție a Stagiunii de Concerte, în cadrul căreia pe scenă se va afla Filarmonica de Stat Târgu Mureș.

Repertoriul variat va fi include operele lui Ippolitov-Ivanov, Musorgski, Mozart și Ceaikovski. De data aceasta, trupa Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș va fi dirijată de către Fakhraddin Kerimov din Azerbaidjan, iar în calitate de solist, Géza Bartha va cânta la clarinet.

Abonamentele anuale ale Stagiului de Conerte sunt valabile la acest concert, biletele fiind disponibile la Biroul de Organizare Evenimente Culturale (Piața Libertății nr. 1) și pe pagina www.biletmaster.ro.

Program detaliat:

M. Ippolitov-Ivanov: Procesiunea serdarului (Schițe caucaziene)

M. Muszorgsky: Dansul persan (Hovanscina)

W. A. Mozart: Concertul pentru clarinet și orchestră în La major

P.I.Ceaikovski: Simfonia nr.1 în sol major, "Vise de iarnă"

În corelație cu stagiul de concerte, se vor susține și seriile de concerte lecție și educative, care își așteaptă publicul la data de 23 februarie 2018 între orele 10:00-12:00 în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron să ia parte la spectacolul educativ intitulat „Táncok európai udvarokból“ (Dansuri din curțile europene).

Spectacolele se realizează în colaborare cu Formația de Muzică Veche Codex, Ansamblul de dans și muzică Cygnini din Tălișoara, dirijor Tüzes-Bölöni Csilla, cât și cu grupul de teatru al Liceului Teoretic Mikes Kelemen, profesor îndrumător Ács Zsuzsanna. Inițiativa spectacolului îi aparține lui Filip Ignác.

Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm publicul!

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.