CULTURA 20 noiembrie 2017

Festival inedit de Teatru Mișcare, la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 671 vizualizări

Între 22-26 noiembrie se organizează a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Mișcare FLOW, la Sfântu Gheorghe.


Festivalul FLOW2, prin caracterul său inovator, este unic în regiune și reprezintă un loc de întâlnire a trendurilor de teatru fizic și mișcare. La fel ca în ediția anterioară, și anul acesta organizatorii oferă publicului un program cultural de excepţie, prin valoroase experiențe și spectacole contemporane.

Timp de 5 zile, festivalul va găzdui companii și artiști recunoscuți internațional ca Onassis Cultural Centre (Athena, GR), Compagnie Pal Frenak (HU-FR), Compania Gergye Krisztián (HU), Fehér Ferenc (HU) și Josef Nadj (SRB-HU).

Festivalul se deschide pe 22 noiembrie, cu vernisajul lui Josef Nadj la Spațiul de Artă Contemporană MAGMA. Josef Nadj este cunoscut publicului larg în primul rând ca regizor de teatru și coregraf. De data aceasta, artistul debutează cu fotografii proprii, o altă pasiune a lui, pe lângă teatru și dans. După vernisaj, urmează premiera spectacolului Pomană (proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național), de Studio M, regizat de Pal Frenak, coregraf maghiar-francez, care a revoluționat scena dansului cu un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale. Spectacolul încearcă să vorbească despre realitatea crudă ascunsă în dosul fiecărei sărbători, despre calitatea ascunsului şi a lucrurilor nespuse, despre lumea extremă a relaţiilor umane.

În cadrul festivalului, Compagnie Pal Frenak va susține două spectacole: producția faUN, pe 24 noiembrie, de la ora 19:00, care prezintă dinamica dintre energia feminină și cea masculină, respectiv producția LUTTE, pe 26 noiembrie, de la ora 20:00, care încearcă să scoată la suprafață problema agresiunii și a manipulării, prin motivele mitologiei scandinave și ale artelor marțiale.

Pe 23 noiembrie, pentru prima dată în România, publicul are posibilitatea să vadă spectacolul Dandelion, de Onassis Cultural Centre din Athena. Producția este debutul regizoral al coregrafilor Hannes Langolf și Ermira Goro, foști membri al trupei DV8 Physical Theatre, din Londra. „Dandelion” este un spectacol care vorbește despre zbuciumul omului nevoit să existe într-o lume schimbătoare, despre frica față de necunoscut și intangibilitatea relațiilor umane. 

Pe 26 noiembrie va juca pentru prima oară, în Sfântu Gheorghe, Compania Gergye Krisztián, prezentând spectacolul-performance Auction, de la ora 18:00. „Auction” poate fi interpretat ca dans sau teatru care se naște dintr-un act fizic concret și anume realizarea unor picturi pe parcursul spectacolului. Picturile create vor fi puse la licitație, cele nevândute vor fi distruse.

Pe 25 noiembrie, se joacă spectacolul The Station, în regia lui Ferenc Fehér. Coregraful maghiar are un stil inedit, rezultat din combinarea expresivă a dansului freestyle şi a mişcărilor cunoscute din artele marţiale. Este coregraf recurent la Studio M, din 2013.

Festivalul este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Fondul Bethlen Gábor, Centrul Național al Dansului București, Uniunea Teatrală din România. Mai multe informații pe pagina de web al Studioului M, https://www.m-studio.ro/ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/392695351149185/.

După fiecare spectacol se organizează întâlniri cu publicul, în Bufetul Teatrului „Tamási Áron”.

Biletele se găsesc la Biroul de Evenimente Culturale sau on-line pe pagina https://www.biletmaster.ro/ron/Festival/43001298/FLOW2-Nemzetkozi-Szinhazi-Fesztival. Prețul întreg al unui bilet este de 25 de lei, iar prețul redus, 15 lei (studenți, pensionari etc.).

FLOW2 Festival Internațional de Teatru Mișcare

Sfântu Gheorghe, 22-26 noiembrie 2017

PROGRAM

2017.11.22. miercuri

17:30 Fotografiile lui Josef Nadj (HU-SRB)

Vernisaj

Loc: Spațiu de Artă Contemporană MAGMA

19:00 Studio M: Pomană

Premieră

Coregraf: Frenák Pál

Loc: Studioul de Dans Háromszék

2017.11.23. joi

18:00 & 20:00 Onassis Cultural Centre (Athena, GR): Dandelion

Coregrafi: Hannes Langolf & Ermira Goro

Loc: Teatrul Tamási Áron

2017.11.24. vineri

19:00 Compagnie Pal Frenak (HU-FR): faUN

Coregraf: Frenák Pál

Loc: Studioul de Dans Háromszék

2017.11.25. sâmbătă

19:00 The Station (HU)

Coregraf: Fehér Ferenc

Loc: Studioul de Dans Háromszék

 

2017.11.26. duminică

18:00 Gergye Krisztián Company (HU): Auction

Coregraf, interpret: Gergye Krisztián

Loc: Studioul de Dans Háromszék

 

20:00 Compagnie Pal Frenak (HU-FR): LUTTE

Coregraf: Frenák Pál

Loc: Teatrul Tamási Áron

Festivalul este proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Orașului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Fondul Bethlen Gábor, Centrul Național al Dansului București, Uniunea Teatrală din România.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.