CULTURA 1 septembrie 2020

Expoziție în aer liber, Covasna Film Fest și proiecție de film la Covasna

de Covasna Media | 1277 vizualizări

Stimați covăsneni!

Vă invităm la următoarele evenimente culturale:

MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE - EXPOZIȚIE ÎN AER LIBER

Marți, 1 septembrie 2020 la ora 16 în curtea Galeriei de Artă „Kádár László“ din Covasna va avea loc vernisajul expoziției cu titlul „Meșteșuguri tradiționale din Secuime”.

Expoziţia va fi deschisă de etnograful Dr. Kinda István – consultantul ştiinţific al Proiectului Meşteşuguri Tradiţionale din Secuime – revitalizare prin digitizare şi promovare. Vizitarea este liberă.

Organizatori: Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna și Galeria de artă Kádár László Covasna

În ultimii 5 ani, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna a inclus în programul său de activitate numeroase proiecte de valorificare şi promovare a meşteşugurilor tradiţionale covăsnene, care au constat în publicarea unor monografii şi organizarea de tîrguri, ateliere, expoziţii şi proiecţii de filme documentare despre diverşi meşteri din judeţul nostru. Toate aceste proiecte fac parte dintr-o Strategie de revitalizare a meşteşugurilor tradiţionale covăsnene.

Este vorba de o Strategie care a fost întocmită în perioada 2015-2016, cînd Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna au implementat Proiectul Meşteşuguri Tradiţionale din Secuime – revitalizare prin digitizare şi promovare, un proiect finanţat de statele Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, în cadrul unui program european de conservare şi revitalizare a patrimoniului cultural şi natural.

►Respectarea măsurilor de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus este obligatorie la evenimentele noastre!

► Participanții la acest eveniment sunt obligați să respecte regulile referitoare la purtarea măștilor.

► O să primiți din partea colegilor noștri măști și dezinfectant.

► Din cauza distanțării sociale, locurile sunt limitate.

► Nu se poate intra la evenimente cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

PROIECȚIE DE FILM ÎN AER LIBER

Miercuri, 2 septembrie de la ora 20 (zi de ploaie: 3 septembrie, ora 20) va avea loc proiecția filmului Matteo Garrone: Frizerul de câini (2018/ Italia) în curtea Casei Orășenești de Cultură Covasna.

Detalii: https://voodoofilms.ro/frizerul-de-caini/

Bilet de intrare: 10 lei

Frizerul de câini, cel mai nou film al lui Matteo Garrone, laureat cu numeroase premii internaționale printre care simpaticul Palm DOG la Festivalul de la Cannes, triplu-laureat la Premiile Academiei Europene de Film.

Sinopsis:  Într-o lume unde dreptatea aparține celor puternici, Marcello, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și ceva droguri– doar din când în când! Când Simoncino, client fidel de-al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcărie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări – Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere. Rating: N15

Filmul Frizerul de câini este distribuit în România de Voodoo Films, cofinanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

COVASNA FILM FEST

În organizarea Asociației Cultural Creștine Justinian Teculescu și al Trupei de teatru MINICINIS între 1-4 septembrie 2020 pe Poiana Sântiliei din Voinești (Covasna) se va desfășura primul festival făcut cu telefonul.

Proiect realizat cu sprijinul financiar a Primăriei Orașului Covasna și al Consiliului Local al orașului Coovasna.

Înscrieri la: festivalulminicinis@gmail.com

Vă așteptăm cu drag!

Casa Orășenească de Cultură Covasna

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.