CULTURA 20 septembrie 2023

Expoziţia „Vânătoare fără sânge” a fotografului maghiar Máté Bence, deschisă până duminică

de Agerpres | 683 vizualizări

Expoziţia „Vânătoare fără sânge” a fotografului Máté Bence din Ungaria, formată din 15 ecrane iluminate ce includ peste 600 de fotografii de natură, va mai putea fi văzută până duminică în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Aceasta se va încheia cu două conferinţe susţinute de Máté Bence, în care fotograful va vorbi despre profesia şi pasiunea sa. Iniţial fusese programată o singură conferinţă, dar pentru că a existat un mare interes din partea publicului, iar biletele s-au vândut foarte repede, vor fi organizate două evenimente de acest gen.

„Conferinţele celebrului fotograf de natură Máté Bence vor încheia expoziţia de mare anvergură intitulată 'Vânătoare fără sânge', care este deschisă publicului de la sfârşitul lunii august până pe 24 septembrie în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe. Celebrul fotograf promite conferinţe interesante, pline de umor şi autoironie, care vor oferi o experienţă educativă şi distractivă pentru întreaga familie pe 23 şi 24 septembrie, de la ora 19,00, în sala de conferinţe a Colegiului Naţional Szekely Miko”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Máté Bence deţine titlul „Wildlife Photographer of the Year 2010”, considerat Oscarul fotografiei de natură, iar câteva dintre cele mai frumoase lucrări realizate de acesta pot fi văzute în cadrul expoziţiei deschise la Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, expoziţia din Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe a fost vizitată până acum de aproape 30.000 de persoane.

„O fotografie bine făcută poate necesita uneori mii de click-uri şi zile sau chiar luni de pândă, aşa că prelegerea va fi cu siguranţă o aventură interesantă, cu o discuţie despre istoria şi tehnica de fond a fotografiilor sale. Spectacolul va oferi publicului o ocazie excepţională de a-l cunoaşte personal pe Máté Bence şi de a arunca o privire asupra vieţii sălbatice de neegalat de pe Pământ prin intermediul uimitoarelor sale fotografii de acţiune”, se mai menţionează în comunicat.

Biletele pentru conferinţe pot fi achiziţionate de la Casa Municipală de Bilete (doar cash) sau online pe eventim.ro la preţul de 30 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii pot cumpăra bilete la un preţ redus de 15 lei de la Casa Municipală de Bilete.

Sursa foto: Vadon Egyesület/Facebook

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.