CULTURA 11 ianuarie 2018

De Ziua Culturii Române, la Szimpla

de Covasna Media | 797 vizualizări

O serie de evenimente cultural-artistice dedicate aniversării Zilei Culturii Române vor avea loc în perioada 13-15 ianuarie 2018 la Cafeneaua Szimpla din Sf. Gheorghe. Într-un mediu neconvențional, într-o atmosferă plăcută și degajată, diferite arii culturale vor fi aduse mai aproape de public, pentru a crea o punte de legătură între acestea.

Astfel, sâmbătă, 13 ianuarie 2018 de la ora 18 se vor lansa romanele Moarte în ținutul secuilor și Praf în ochi de Caius Dobrescu, autorul purtând o discuție cu Adrian Lăcătuș. Coorganizatorul evenimentului este Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sf. Gheorghe.

În continuare, de la ora 20, pictorul Ramon Grossos va prezenta un act artistic denumit Action painting.

Duminică, 14 ianuarie, de la ora 17, Asociația de Tineret „Ecou” organizează o dezbatere intitulată Debate Demo.

Luni, 15 ianuarie, șirul evenimentelor începe la ora 17,30 cu spectacolul elevilor clasei a XI-a A de la Colegiul Național Székely Mikó, cu piesa lui Eugen Ionescu, Cântăreața cheală. Spectacolul a obținut premiul al II-lea la Festivalul-Concurs de Teatru „Lumea magică a teatrului”, organizat de Asociația Pedagogilor Români din Județul Covasna. Actori-elevi: Dull Brigitta Noémi, Szabó Áron. Profesor pregătitor: Szép Helga.

În încheiere, de la ora 19, cei interesați vor putea fi prezenți la examenul de poezie și euritmie al clasei a IX-a de la secția de artă dramatică a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sf. Gheorghe, intitulat Dincolo de mine. Elevi: Viviana Covalciuc, Ana-Maria Popa, Andra Ropotă, Carla Gancz, Andrei Mihai, Adrian Ionuț Manole. Profesor coordonator: Camelia Paraschiv.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.