CULTURA 7 noiembrie 2013

Daxophon și pictură la Arcuș, vineri seară

de Covasna Media | 660 vizualizări

INVITATIE DAXOPHON

Centrul de Cultură Arcuș propune o expoziție interesantă pentru vineri seară. Astfel, este prima oară când în fața publicului din Sfântu Gheorghe și împrejurimi pictura va fi adusă față în față cu Daxophonul, în cadrul unui eveniment live.

Evenimentul pe care îl propune Centrul de Cultură Arcuș se intitulează „Povestea Daxophonului – instrumentul lui Hans Reichel” și va include un vernisaj în Galeria din Grajd, de la ora 18, curator fiind Anca Scutze din Germania.

O oră mai târziu, în Castelul de la Arcuș, Kazuhisa Uchihashi din Japonia va susține un concert la daxophon și chitară, în timp ce artistul Ramon Grosos va avea o expoziție de pictură.

Organizatorii pun la dispoziția publicului un autobuz cu plecare la ora 17.30 din fața Teatrului, intrarea la Arcuș fiind liberă.

Hans Reichel s-a născut la 10 mai 1949 în Hagen-Germania și a studiat vioara, în copilărie, trecând în adolescență la chitară. La 15 ani, influențat de curentul rock al anilor ’60, a schimbat instrumentul, învăţând singur să cânte la chitară. A început să înregistreze în 1973 și apoi a ajuns să concerteze cu artiști consacrați. Dincolo de talent, ceea ce e interesant la Reichel este inventivitatea sa – a modificat constant chitări, dorind obținerea unor sunete noi, imprevizibile. Reichel a uimit mereu prin calitatea și originalitatea muncii sale, iar la baza invenției Daxophonului se pare că a stat o perioadă de muncă intensă, când Reichel se „juca” cu arcușul viorii pe un placaj pus pe marginea viorii. Primul CD înregistrat exclusiv cu Daxophonul a fost „Shanghaied on Tor Road”.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.