CULTURA 11 ianuarie 2021

Concurs online de recitări, dedicat Zilei Culturii Naționale

de Daniela Luca | 1014 vizualizări

Premierea va avea loc pe 18 ianuarie 

Asociația GRIT organizează un nou concurs de recitări pentru covăsnenii de toate vârstele. Prin această activitate va fi marcată Ziua Culturii Naționale. Cei care doresc să se înscrie trebuie să le trimită organizatorilor, până pe 12 ianuarie un filmuleț în care să recite o operă din lirica românească. Premierea va avea loc pe 18 ianuarie, în curtea Casei Orășenești de Cultură Covasna. 

„După cum vă amintiți, restricțiile impuse de pandemie împiedicându-ne să organizăm diverse evenimente în mod „tradițional”, în 2020, de Ziua Limbii Române, am inaugurat această modalitate de a ne vedea, chiar dacă nu fizic, căci ne era dor de copii, de voluntarii noștri. Și spuneam atunci că, pentru prima dată, organizăm un astfel de concurs online, pentru a marca Ziua Limbii Române, dar, dacă el va avea succes, vom continua cu această modalitate, oarecum nouă pentru noi. Impactul și succesul la public de atunci ne-au surprins și pe noi și am continuat”, ne-a spus inițiatoarea concursului, prof. Florentina Teacă.

Conform acesteia,  concursul de recitări se adresează în special copiilor, însă organizatorii s-ar bucura dacă și adulții își vor face curaj să recite o poezie în fața camerei de filmat, astfel încât inițiativei să i se alăture covăsnenii de toate vârstele. Până acum, la concurs s-au înscris participanți din Covasna, Zăbala, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. 

Înregistrarea video poate fi trimisă pe pagina de Facebook a Asociației sau pe e-mail – grittineret@gmail.com, până pe 12 ianuarie, ora 24:00. Între 13 și 15 ianuarie are loc jurizarea, iar premierea se va desfășura în data de 18 ianuarie 2021, la Casa Orășenească de Cultură Covasna. 

Toți participanții vor primi diplome și cărți. Juriul va decide care interpretare merită să primească premiul întâi, însă, la fel ca la concursul desfășurat anul trecut, de Ziua Limbii Române, și publicul va putea să își voteze favoritul. Modalitatea de vot va fi anunțată în data de 13 ianuarie, după încheierea înscrierilor. 

„Ce ne determină să nu renunțăm? Probabil simțul datoriei. Avem conștiința împăcată că facem tot ce ne stă în putință pentru a implica tânăra generație în activități frumoase. Cu pandemie sau fără, viața merge înainte”, a mai spus Florentina Teacă.

Încă din 2010, 15 ianuarie – ziua de naștere a celui mai mare poet român, Mihai Eminescu, este și Ziua Culturii Române.

Sursă foto: Facebook/Asociația GRIT

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.