CULTURA 15 octombrie 2019

Concurs de filme de scurtmetraj (SMART) adresat elevilor de liceu din judeţul Covasna

de Covasna Media | 848 vizualizări

Elevii înscrişi în învățământul liceal din judeţul Covasna sunt invitați să participe la prima ediţie a concursului județean de filme de scurt metraj SMART (Scurt Metraje Anticorupție Realizate cu Telefonul), concurs înscris în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2019-2020.

Competiţia se va desfăşura în perioada 14 octombrie – 9 decembrie 2019, fiind organizată de Serviciul Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție a M.A.I., în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Banca Transilvania – Sucursala Sfântu Gheorghe, Asociația Pedagogilor Români din Județul Covasna şi Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe.

Întrucât componenta educațională reprezintă o preocupare constantă a D.G.A, beneficiind de sprijinul partenerilor, S.J.A. Covasna va organiza concursul SMART (ScurtMetraje Anticorupţie Realizate cu Telefonul). Scopul acestuia este de a conștientiza tinerii cu privire la efectele pe care le are corupția asupra societății, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, prin implicarea activă în realizarea unor filme de scurtmetraj cu tematică anticorupţie, folosind un telefon mobil. 

Participarea la acest concurs nu presupune plata vreunei taxe. Participanții se pot înscrie în concurs individual sau în echipă, cu condiția ca fiecare participant/echipă să beneficieze de coordonarea unui cadru didactic din instituția de învățământ în care sunt înscriși şi să obţină acordul scris al părinţilor pentru participarea la concurs (pe formularul de înscriere). 

Înscrierea în competiţie presupune realizarea, folosind telefonul mobil, a unui film de scurtmetraj de maxim 2 minute (120 de secunde), care va avea ca subiect corupţia şi/sau efectele ei. Fiecare elev sau grup de elevi (echipă) poate concura cu un singur film, care să abordeze, într-un mod cât mai creativ, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie, urmările pe care le are corupția asupra viitorului tinerilor sau orice alt subiect legat de corupţie.

Filmele, inscripţionate pe suport optic de tip CD-R, DVD-R sau DVD+R, împreună cu formularele de înscriere completate pot fi trimise prin poştă sau pot fi depuse personal la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna, de la adresa: mun. Sfântu Gheorghe, strada Körósi Csoma Sándor nr. 16, jud. Covasna, cel mai târziu până la data de 18.11.2019, ora 16.00. Filmele de scurtmetraj trimise trebuie sa fie originale şi să respecte tema concursului.

În data de 09.12.2019, la Cinema Arta by Cityplex se va organiza gala de premiere, unde vor fi proiectate filmele participante în concurs şi se vor acorda premiile pentru cele mai bune filme. 

Premiile I, II şi III sunt oferite de Banca Transilvania – Sucursala Sfântu Gheorghe, având valoarea totală de 2400 de lei. De asemenea, va fi acordat un premiu al publicului, în urma voturilor exprimate în ziua galei de premiere de către persoanele prezente în sală, premiu care constă în bilete de intrare la un film la alegerea membrilor echipei câștigătoare, oferite de Cinema Arta by Cityplex.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere vor fi disponibile pe pagina de facebook a Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi la adresele www.mai-dga.ro şi www.isj.educv.ro.

Detalii pot fi obţinute la telefon 0267/307.490 sau printr-un e-mail la adresa covasna.dga@mai.gov.ro, cu subiectul „Concurs SMART”.

(Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.