CULTURA 19 noiembrie 2020

Concurs de eseuri dedicat Zilei Naționale a României

de Covasna Media | 1470 vizualizări

Înscrierile se încheie pe 26 noiembrie 

Asociația GRIT organizează un concurs de eseuri dedicat zilei Naționale a României. Acesta se adresează elevilor de clasele I-VIII din orașul Covasna. Premierea va avea loc marți, 1 decembrie, la Monumentul Ostașului Român din Voineștii Covasnei. 

Conform regulamentului concursului, eseurile pe tema „Cine a făcut Unirea?” trebuie să fie scrise de mână și să aibă minim două pagini A4. Lucrările vor fi fotografiate și trimise prin mesaj către pagina de Facebook a Asociației GRIT sau pe adresa de e-mail grittineret@gmail.com, până la data de 26 noiembrie. 

Festivitatea de premiere va avea loc de Ziua Națională a României, la Monumentul Ostașului Român din Voineștii Covasnei, unde organizatorii vor depune și o coroană. Autorii celor mai bune eseuri vor primi cărți și stegulețe. 

Asociația GRIT a mai organizat anul acesta, cu prilejul Zilei Limbii Române, un concurs online de recitări care s-a bucurat de o participare numeroasă. În total,  24 de participanți din Covasna, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Zăbala, Lădăuți, Sita Buzăului și Păpăuți le-au trimis organizatorilor filmulețe în care au recitat câte o operă din lirica românească. Câștigătorii au primit rechizite școlare și cărți.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.