CULTURA 4 septembrie 2020

Concert caritabil White Betty, vineri, la Fapados

de Daniela Luca | 1454 vizualizări

Se vor strânge fonduri pentru copiii și tinerii diabetici din județ 

Trupa White Betty se alătură campaniei de colectare de fonduri pentru achiziționarea de echipamente destinate copiilor și tinerilor cu diabet din județ.  Aceasta va susține vineri, 4 septembrie, un concert caritabil la Fapados Kultúr Café din Sfântu Gheorghe. 

După ce luna trecută tânărul Vajna János a reușit să colecteze o sumă considerabilă pentru echipamente destinate diabeticilor în cadrul evenimentului în care a încercat să realizeze Everestingul, trupa White Betty a decis să se alăture efortului pe care l-a depus sportivul. 

Vineri, 4 septembrie, de la ora 19:00, membrii trupei vor susține un concert caritabil la Fapados Kultúr Café din Sfântu Gheorghe. 

„Kerezsi Csongor ne-a contactat cu această idee. Este și un prieten de familie a lui János. El a susținut și financiar și a fost acolo când a fost Everestingul și atunci ne-a spus că ar vrea să contribuie cu acest concert la strângerea de fonduri. Va fi în curte, în aer liber. Să sperăm că și vremea o să țină cu noi”, ne-a declarat joi directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, adăugând totodată că numărul de participanți nu poate fi mai mare de 50 și că aceștia trebuie să respecte normele de distanțare socială. 

Biletul de intrare costă 20 de lei, iar fondurile colectate vor fi redirecționate către Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din județul Covasna. Doritorii pot face și alte donații la fața locului. 

Luna trecută, ciclistul de 21 de ani din Sfântu Gheorghe, Vajna János, care suferă de diabet de la o vârstă fragedă, a încercat să  înfrunte, la Șugaș Băi, cea mai dificilă provocare ciclistă și să devină astfel prima persoană cu diabet din Europa care a intrat vreodată pe harta Everestingului.  Deși nu a reușit să ducă până la capăt provocarea, prin care trebuia să pedaleze 24 de ore și să adune 8.848 de metri de diferență de nivel parcurși, echivalentul înălțimii muntelui Everest, Vajna János a fost mulțumit de rezultat și și-a propus să repete experiența și anul viitor.

El a reușit să facă 29 de ture din cele 45 pe care și-a propus să le parcurgă pentru a-și atinge scopul. În total, a mers cu bicicleta 234 de kilometri timp de 12 ore și 19 minute și a cumulat o diferență de nivel de 5.744 de metri. În cadrul acțiunii a fost colectată o sumă de peste 10.000 de lei. 

Trupa White Betty, din Sfântu Gheorghe, este formată din patru membri – Tinca Teddy, Tinca-Zan Laura, Kerezsi Csongor și Kovács Zsolt. 

Pe pagina de Facebook se arată că pe lângă propriile cântece funky, blues sau jazz, trupa interpretează, în stil propriu, melodii cântate de Jimi Hendrix, Beatles, John Mayer, Jamiroquai, George Gershwin sau Michael Jackson. 

Sursă foto: Facebook/White Betty - Fehér Böske.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.