CULTURA 19 februarie 2018

„Compozitori îndrăgostiți – cum erau ei în realitate?!”

de Covasna Media | 700 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş (Casa Bastion, str. Oltului nr. 6) organizează luni, 19 februarie 2018, ora 19 un recital de pian interactiv susţinut de pianistul orădean Zoltan Thurzo. Tema acestei seri: „Compozitori îndrăgostiți – cum erau ei în realitate?!”

În program lucrări de Beethoven, Rachmaninov, Enescu, Liszt, Kodaly, Vieira, Bartok, Scarlatti, Schubert, Grieg și Rossini. 

Bilet intrare concert: 10 lei. 

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 652.

Pianistul Thurzó Zoltán s-a născut în Oradea la data de 13. ianuarie 1983.  A început studiile muzicale la vârsta de cinci ani în orașul său natal, orientat de profesoara de pian Schmidt Magda. Peste un an (4 iunie 1989) deja a apărut la concert public de pian. În 2001 a absolvit Liceul de Muzică, ca elev al compozitoarei / profesoarei de pian Ridzyk Gyöngyi din Oradea, și al profesoarei de pian Pallagi Ildikó. În același an a fost admis cu succes la secția de pian din cadrul Universității Oradea, unde activitatea și evoluția sa profesională a fost supravegheată de către Pârvănescu Lucia respectiv Badea-Ficuţ Nicoleta. În 2006 a obținut diplomă de pianist / profesor de pian – ca student a lui Badea-Ficuţ Nicoleta. Interpret, care în timpul și după finalizarea studiilor susţine concerte la Oradea, precum și în alte orașe din România, respectiv în străinătate. Este unul dintre cei mai activi pianiști din generația sa.  Performanța, elanul, atitudinea sa muzicală sunt recunoscute ca solist și în orchestră de cameră. Numărul aparițiilor sale pe scenă se apropie de 1.000. Este câștigătorul, premiatul a numeroase concursuri. În anii 2006 și 2007 Primăria Oradea l-a nominalizat pentru Premiul de Excelență în categoria ”Tineri Artiști”. A crescut într-o familie de muzicieni, care de mai multe generații este implicată în viața muzicală din Oradea, parte din istoria muzicală a orașului. În cadrul spectacolelor interactive într-o nouă viziune provenită din imaginația sa, prezintă marelui public mai multe producții ale sale, cu ajutorul cărora dorește să atragă atenția şi dragostea publicului larg față de muzica clasică. “Vă place Chopin?”, “Lumea lui Strauss … și dincolo de acesta”, “Vă place Antal Imre? , “Compozitori îndrăgostiți – cum au fost ei în realitate?!”, “Dincolo de muzică…”, “Dosare Muzicale” – sunt doar câteva titluri, în cadrul cărora se adresează publicului prin producții interactive și prezintă într-un mod aparte circumstanțele în care au trăit diferiți compozitori, soarta oamenilor, lumi/ere crezute deja dispărute.  A reușit să obțină recunoașterea unanimă a publicului și totodată a criticilor.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.