CULTURA 7 octombrie 2019

Com’ON Sfântu Gheorghe: plin de evenimente în prima parte a lunii octombrie

de Covasna Media | 1282 vizualizări

Continuă implementarea inițiativelor câștigătoare în cadrul programului Com’ON Sfântu Gheorghe: în prima parte a lunii octombrie 8 echipe câștigătoare organizează diverse evenimente. 

În data de 5 octombrie de la 11 echipa Business Incubator a organizat primul eveniment de jocuri de societate cu scop educativ în seria intitulată Ia-ți banii și joacă-te! Timp de patru weekenduri cei interesați pot face cunoștință cu diverse jocuri de educație economică, primul fiind Cashflow 101. În data de 11 octombrie de la ora 18 avem iarăși un eveniment din domeniul economiei: echipa „Szabadulj ki a mókuskerékből” organizează o prelegere despre inteligența financiară, pe care o recomandă în special tinerilor la început de carieră.

Inițiativa Com’ON And Run organizează primul antrenament în 12 octombrie de la ora 8 pentru persoanele înscrise, interesate de un plan de antrenament dedicat. Unul dintre scopurile inițiativei este ca persoane care până acum nu au alergat în mod regulat să poată să alerge primii 5.000 de metri din viața lor la sfârșitul programului. 

Alte două inițiative vor avea loc în 12 octombrie: în cadrul acțiunii Spații verzi înfrumusețate, tineri din Câmpu Frumos vor planta copaci și alte plante de la ora 11, iar de la ora 18 Tinerii Maltezi vor inaugura un spațiu comunitar pentru persoane fără adăpost în Cartierul Ciucului.

Grupul de inițiativă Retro Piknik va organiza evenimentul cu același titlu în 13 octombrie, la care sunt așteptate familiile din Sfântu Gheorghe la un picnic comun care începe la ora 11 în parcul memorial 56. Tot în 13 octombrie de la ora 18 va avea loc prima dintre cele 4 proiecții de film intitulate Viața noastră într-un film la fabrica de țigarete. 

În data de 14 octombrie echipa Kimbó va duce doi căței din adăpost la grădinița Árvácska. Inițiativa dorește să demonstreze copiilor că nu trebuie să le fie teamă de câini, care oferă foarte multă iubire, dacă și primesc iubire. 

În procesul participativ Com’ON Sfântu Gheorghe, în urma votului public 31 de inițiative au primit câte max. 2.500 lei pentru implementare. Inițiativele sunt implementate între septembrie și noiembrie, evenimentele pot fi urmărite pe site-ul comonsepsi.ro și pagina de Facebook facebook.com/comonsepsi.*

În procesul participativ de tineret Com’ON Sfântu Gheorghe au fost așteptaţi tineri de 14-35 de ani în grupuri informale, astfel ne-am dorit să ne adresăm și tinerilor care nu sunt neapărat membrii unor organizații formale. Scopul nostru a fost să oferim spațiu creativității, ideilor tinerilor, unor inițiative prin care ei și comunitățile lor se implică în mod direct în viața orașului.

Com’ON Sfântu Gheorghe este bazat pe principiile bugetării participative, care implică în mod direct locuitorii unui oraș în dialogul și decizia de cheltuirea optimă a unei părți din bugetul orașului. Locuitorii au votat inițiativele tinerilor, astfel exprimându-și dorința ca inițiativele pe care le-au votat să fie implementate. 

În program au fost înscrise 62 de inițiative dintre care, după verificare tehnică, au rămas în concurs 57 de inițiative. Persoanele care trăiesc, lucrează, studiază în Sfântu Gheorghe sau provin de aici au putut vota cu profilul de Facebook maxim 10 inițiative. 

Proiectul se leagă în mod direct de programul tematic Anul Elevilor din Sfântu Gheorghe. 

Com’ON Sfântu Gheorghe este derulat de Grupul PONT în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Foto: Zsigmond István/Bóbita Fotó

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.