CULTURA 30 octombrie 2017

Cartea cu și despre covăsneni, lansată la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 931 vizualizări

Dumitru Manolăchescu a prezentat în fața unui public numeros prima sa carte, „Singur printre ai mei”

Unul dintre cei mai cunoscuți editorialiști din județul Covasna, Dumitru Manolăchescu, a lansat joi, 26 octombrie, volumul „Singur printre ai mei”, o carte care conține cronici subiective din cei aproape 50 de ani petrecuți în presa covăsneană.

În ziua de astăzi o lansare de carte rareori mai umple o sală de evenimente, iar dacă o face înseamnă fie că autorul este celebru, fie scrie atât de bine încât este greu să te ții departe. În cazul de joi, 26 octombrie de la Casa Bastion, cele două circumstanțe s-au întâlnit și au dat viață unui eveniment editorialistic încununat cu succes.

Cel mai citit editorialist de limbă română din județ, Dumitru Manolăchescu, s-a prezentat astfel în fața publicului prezent la Centrul de Cultură Arcuș cu volumul său „Singur printre ai mei”, emoționat, dar la fel de stăpân pe situație ca în toate scrierile sale.

În general, astfel de activități sociale și culturale nu adună un public larg, dar lansarea cărții „Singur printre ai mei” a fost un eveniment important pentru urbea covăsneană, care s-a adunat într-un număr mare.

Autorul a fost înconjurat atât de către prieteni, unii dintre ei care se regăsesc în paginile cărții pentru că au trăit aceleași vremuri și evenimente cu autorul, cât și de oameni interesați eminamente de scriitura acestuia. Printre participanții la eveniment s-au numărat și prefectul județului Sebastian Cucu sau arhivistul Ioan Lăcătușu, dar și o mulțime de oameni care activează sau care au activat în presa județeană.  

A fost o seară emoționantă pentru toată lumea, dar cu atât mai mult pentru familia care i-a stat, de la început până la sfârșit, alături. Deși spune că este „singur printre ai lui”, editorialistul covăsnean are o familie numeroasă și frumoasă, printre care s-a remarcat soția sa, despre care însuși autorul a precizat că a avut o contribuție majoră la apariția cărții.  

Gândită în 10 ani și scrisă în două luni, cartea „Singur printre ei mei” oferă oamenilor șansa de a citi, adunate laolaltă, interviurile, gânduri, frământările existențiale ale autorului.

Cei prezenți s-au bucurat atât de mult de „nașterea” acestui volum, încât au întrebat chiar și pe când se va lansa următoarea carte semnată de Dumitru Manolăchescu.

Volumul „Singur printre ei mei” va fi pus în vânzare în curând pe site-ul www.covasnamedia.ro. Menționăm și că abonații ziarului „Observatorul de Covasna” vor primi gratuit cartea scrisă de cel supranumit „Cristian Tudor Popescu” de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.