CULTURA 8 septembrie 2017

Caravana TIFF la Sfântu Gheorghe: adrenalină şi umor

de Covasna Media | 1080 vizualizări

După ce a traversat 10 orașe din țară, Caravana TIFF oprește la Sfântu Gheorghe pe 12 și 13 septembrie, pentru două seri de cinema în aer liber. Proiecțiile vor avea loc în Piața Libertății, de la ora 21.00, iar intrarea este gratuită.

Cele două filme fac parte din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment de gen din România. În prima seară, spectatorii vor avea ocazia să vadă filmul care a închis oficial festivalul, în prezența a mii de spectatori, „Dumnezeu să ne ierte”, un thriller spaniol captivant, distins cu numeroase premii în festivaluri, despre doi polițiști trimiși să rezolve o serie de crime misterioase, în Madrid. Cei doi descoperă însă că metodele lor nu sunt mai puțin îndoielnice decât cele ale criminalului pe care-l urmăresc.

În a doua seară, pe 13 septembrie, la Sfântu Gheorghe va rula unul dintre filmele premiate la TIFF: „Gloria”, o dramă cu suficient umor, a cărei acțiune se petrece în Bulgaria. Un muncitor la căile ferate găsește milioane de leva pe șine și predă întreaga sumă poliției, dar se trezește că răsplata că nu e chiar ce-ar fi de așteptat.

Intrarea este liberă.

Program 12-13 septembrie • Piața Libertății, 21.00

Marți, 12 septembrie

„Dumnezeu să ne ierte” / „Que Dios nos perdone” (r. Rodrigo Sorogoyen) | Spania, 124’

Madrid, 2011. Milioane de pelerini aşteaptă vizita Papei. Doi polițiști se confruntă cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai discret, dar acţiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului… Multipremiat în festivaluri și nominalizat la șase premii Goya. „Un film magnific” – El Pais.

Miercuri, 13 septembrie

„Gloria” / „Glory” (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov) | Bulgaria, Grecia, 101’

Un muncitor la căile ferate găseşte milioane de leva pe şine și predă întreaga sumă poliţiei. Statul îl recompensează cu un ceas de mână, doar că acesta se strică numaidecât. În acelaşi timp, cei din Ministerul Transporturilor îi pierd vechiul ceas. Astfel începe lupta disperată a lui Petrov de a-şi recupera ceasul, dar şi demnitatea. Mențiunea Specială a Juriului la TIFF 2017!

* * *

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

* * *

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Casei de Cultură a Municipiului Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.