CULTURA 21 august 2017

CAMP – Tabără de dans contemporan în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 667 vizualizări

Luni, 21 august, în municipiul Sfântu Gheorghe începe tabăra internațională de artă și dans contemporan. Timp de o săptămână, participanții vor avea parte de peste 30 de ore de workshop susținute de coregrafi renumiți pe plan național și internațional. Mai mult decât atât, programul evenimentului cuprinde și performance-uri stradale,  live act-uri, proiectări de filme în aer liber, evenimente muzicale și discuții profesionale. Cu excepția workshop-urilor, toate evenimentele sunt gratuite și deschise publicului larg.

CAMP – Contemporary Artistic Movement Platform este o inițiativă unică în România, fiind organizată anul acesta pentru prima dată în municipiul Sfântu Gheorghe. Tabăra va avea 70 de participanți, atât din România, cât și din străinătate, care vor participa la workshop-urile susținute de coregrafii-traineri care vor prezenta diferite tehnici de artă și dans contemporan, fiind împărțiți în trei grupe (avansați, intermediari și începători).

Coregrafi și instructori de dans invitați: Stela Stefou (GR), Arcadie Rusu (RO), Ioana Marchidan (RO), Márta Ladjánszki (HU), Dávid Dabóczi (RO), Rita Góbi (HU), Andor Rusu (HU), Andreea Gavriliu (RO), Luiza Zan (RO), Attila Bordás (RO). Workshop-urile vor avea loc în sala de sport a Colegiului Național „Székely Mikó”, sala de sport  a Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan” și sala de sport a Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar”, în sesiuni de câte două ore și jumătate dimineața și două ore și jumătate după-masă. Pe parcursul celor șase zile toți trainerii vor lucra cu fiecare grupă, astfel încât participanții taberei vor căpăta o perspectivă cuprinzătoare asupra trendului, tehnicii artei și dansului contemporan.

Pe lângă activitățile didactice, fiecare trainer va susține o prezentare în aer liber, care vor avea loc pe parcursul serilor în diferite locații din centrul municipiului. Luni seară, de la ora 20:00, în Piața Mihai Viteazul vom putea viziona spectacolul de dans al lui Arcadie Rusu și Ioana Marchidan, intitulat „Amprente”. Marți, tot de la ora 20:00 va avea loc spectacolul de balet aerian al dansatoarei Stella Stefou din Grecia. Miercuri, duo-ul de coregraf și dansator Ladjánszki Márta și Varaga Zsolt din Ungaria va prezenta pe terasa Ceainăriei Tein spectacolul de dans intitulat „Duett”, iar joi, de la ora 18:30, în Piața Centrală vom putea viziona spectacolul comun al artiștilor Bezsan Noémi și Dabóczi Dávid, apoi putând lua parte la concertul din Curtea „Szimpla” susținut de Luiza Zan și MC Slowmotion. Vineri, de la ora 20:00 Dabóci Dávid ne va delecta cu o producție solo, apoi sâmbătă seara de la 18:30 cei interesați vor putea viziona spectacolul solo al Andreei Gavriliu, iar apoi de la ora 20:00 al artistei Rita Góbi.

În plus, participanții vor putea viziona în fiecare seară filme proiectate în aer liber, luni, marți și miercuri aceste filme vor fi proiectate în Piața Centrală, iar joi și vineri în Curtea Szimpla.

Întregul program este destinat publicului larg, deoarece organizatorii au dorit ca prin proiectarea filmelor de dans care prezintă tendințele și celebritățile dansului contemporan și prin discuțiile susținute după film, să apropie lumea artei și a dansului contemporan de participanți, de publicul laic. Prezentările filmelor și discuțiile care se vor ține după film vor avea loc în limba română, dar având în vedere caracterul internațional al taberei, se va asigura și sincron în limba engleză. Un program demn de scos în evidență este evenimentul Flashmob, care va avea loc în ultima zi a taberei,  în Piața Centrală de la ora 18:00, la care drept încheiere a muncii prestate în mod comun, vor fi prezenți toți participanții și trainerii taberei.

Organizatorul evenimentului CAMP este Casa de Cultură Kónya Ádám din Sfântu Gheorghe.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.