CULTURA 3 martie 2011

Bucură-te de primăvara ta!

de Covasna Media | 427 vizualizări
De 1 martie, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Asociația ”Carpații Răsăriteni”, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Palatul Copiilor și Elevilor din Sfântu Gheorghe au organizat ce-a de-a 5-a ediție a Campaniei ”Bucură-te de primăvara ta!”. În jurul orei 14, reprezentanții organizatorilor și voluntarii au ieșit în centrul orașului Sf. Gheorghe deciși să întâmpine primăvara, care în

De 1 martie, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Asociația ”Carpații Răsăriteni”, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Palatul Copiilor și Elevilor din Sfântu Gheorghe au organizat ce-a de-a 5-a ediție a Campaniei ”Bucură-te de primăvara ta!”.

În jurul orei 14, reprezentanții organizatorilor și voluntarii au ieșit în centrul orașului Sf. Gheorghe deciși să întâmpine primăvara, care în acest an s-a lăsat cu greu cucerită. În cadrul campaniei ”Un mărțișor pentru fiecare!”  în mai puțin de o oră ei au reușit să împartă circa 300 de mărțișoare create de copii și de voluntari în cadrul atelierelor, aducând un zâmbet pe buzele doamnelor și domnișoarelor care le-au primit cu mare drag. Pe lângă promovarea tradițiilor, organizatorii evenimentului au promovat și activitățile de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos, fără droguri, tutun sau alcool.

Începând cu ora 15:30, la Casa cu Arcade a fost deschisă expoziția de mărțișoare, organizată în colaborare cu Fundația ”Mihai Viteazul”. În cadrul acesteia pot fi admirate până vineri mărțișoare create de copii în cadrul cercului ”Tradiție și modernitate” și felicitări create de elevii de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” și Grădinița ”Csipike”. În cadrul evenimentului, copiii, coordonați de învățătoarele Valeria Păcală și Doina Gheorghincă și de educatoarele Săndica Borchină și Florica Micu, au susținut un spectacol de cântece și poezii dedicate primăverii. De asemenea ei au participat la un atelier creativ, în cadrul căruia au confecționat felicitări.

Andrea Deak, MNCR

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.