CULTURA 4 iunie 2010

Bocsárdi László pierde funcţia de director al Teatrului Tamási Áron

de Covasna Media | 957 vizualizări
Lui Bocsárdi i-au lipsit 8 sutimi pentru a depăşi nota minimă admisă de lege pentru prelungirea contractului Contractul de management al directorului Teatrului Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe, regizorul Bocsardi Laszlo, nu mai poate fi prelungit, urmare a unei evaluări a performanțelor manageriale, care îl plasează pe Bocsardi la limita notei minime impuse de legislație. Evaluarea, realizată de o comisie compusă din trei persoane, urmează să fie contestată de Bocsardi Laszlo, în vreme ce Federația Organizațiilor Civile din județul Covasna a lansat aseară o petiție on-line, prin care se cer semnături de susținere pentru directorul TTA. Bocsardi contestă componenţa comisiei Comisia de evaluare a performanțelor manageriale obținute de directorul Bocsardi Laszlo la TTA în ultimii cinci ani a fost formată din consilierul local Klarik Attila, directorul Ansamblului de Dansuri Haromszek, Deak Gyula, şi actrița Balazs Eva.

Lui Bocsárdi i-au lipsit 8 sutimi pentru a depăşi nota minimă admisă de lege pentru prelungirea contractului

Contractul de management al directorului Teatrului Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe, regizorul Bocsardi Laszlo, nu mai poate fi prelungit, urmare a unei evaluări a performanțelor manageriale, care îl plasează pe Bocsardi la limita notei minime impuse de legislație.

Evaluarea, realizată de o comisie compusă din trei persoane, urmează să fie contestată de Bocsardi Laszlo, în vreme ce Federația Organizațiilor Civile din județul Covasna a lansat aseară o petiție on-line, prin care se cer semnături de susținere pentru directorul TTA.

Bocsardi contestă componenţa comisiei

Comisia de evaluare a performanțelor manageriale obținute de directorul Bocsardi Laszlo la TTA în ultimii cinci ani a fost formată din consilierul local Klarik Attila, directorul Ansamblului de Dansuri Haromszek, Deak Gyula, şi actrița Balazs Eva.

După evaluare, comisia a notat activitatea managerială a lui Bocsardi Laszlo cu nota 8,92, în vreme ce nota minimă pe care acesta trebuia s-o obțină pentru a i se prelungi contractul este, conform legii, nota 9.

„Voi contesta în zilele care urmează această evaluare, pe motive de procedură, deoarece legea nu-mi permite să contest pe fond, adică pe conținut. Consider că această comisie nu este una alcătuită pe criterii care țin de teatru şi de managementul teatral, singurul membru potrivit în acest sens fiind directorul Ansamblului Haromszek, Deak Gyula”, a declarat Bocsardi Laszlo.

Pe de altă parte, membrul comisiei de cultură a Consilului Local (CL) Sfântu Gheorghe, Klarik Attila, susține că evaluarea a fost realizată „urmând litera legii”, aşa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 189 din 2008, privind managementul instituțiilor de spectacole sau concerte, muzeelor şi colecțiilor publice, bibliotecilor.

„Cred că domnul Bocsardi poate face contestație, procedural, dar nu altfel, deoarece legea este foarte clară. Noi am evaluat managementul financiar, al forței de lucru - asftel de aspecte”, a punctat Klarik Attila.

Petiţie on-line pentru susţinerea lui Bocsardi

Considerând că evaluarea nu relevă respect pentru performanțele obținute de directorul Bocsardi Laszlo cu TTA în ultimii ani, Federația Organizațiilor Civile din județul Covasna a întocmit o petiție on-line, prin care îi îndeamnă pe locuitorii din Sfântu Gheorghe, precum şi pe iubitorii de teatru de pretutindeni, să-l susțină pe actualul director al TTA. Potrivit preşedintelui Organizației, Bereczki Kinga, rezultatele lui Bocsardi la Sfântu Gheorghe sunt vizibile, în condițiile în care numele oraşului este permanent asociat TTA, atunci când acesta obține premii şi aprecieri atât pe plan național cât şi internațional.

„În explicațiile membrilor comisiei de evaluare se arată clar că nu este vorba despre performanțele artistice ale TTA. În mod general, nu putem accepta o asemenea apreciere care vine contra valorii culturale promovate de TTA”, a explicat Berecki Kinga. Petiția a fost postată la adresa www.sepsiszentgyorgy.info/peticio, deocamdată fiind disponibilă în limbile maghiară şi engleză, urmând a fi redactată şi în limba română. Textul petiției vorbeşte despre progresele realizate de TTA în ultimii cinci ani, sub conducerea lui Bocsardi Laszlo. Potrivit lui Bereczki Kinga, petiția va fi prezentată primarului Antal Arpad şi membrilor Consiliului local săptămâna viitoare, pentru a se vedea dacă se poate interveni asupra deciziei pe care o impune nota de 8, 92 obținută de Bocsardi în urma evaluării.

Potrivit legii, dacă nota dată de comisia de evaluare a performanțelor manageriale va rămâne finală, contractul actualului director nu va mai putea fi prelungit, urmând a se organiza un concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Gyuri, 8 iunie 2010
Replica domnului Antal Arpad in limba maghiara publicat pe siteul primariei http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/index.php?page=&pid=606
Ariel, 4 iunie 2010
Aici sunt doua discursuri diferite: unul tehnic si altul simbolic. Ultimul sustinut de catre un ONG politizat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.