CULTURA 18 februarie 2011

Bibliotecarii covăsneni au devenit parte a ANBPR

de Covasna Media | 414 vizualizări
Biblioteca Județeană Sfântu Gheorghe a constituit o filială locală a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Directorul Bibliotecii Județene, Szonda Szabolcs, a declarat că decizia de deschidere a unei filiale a ANBPR în județul Covasna a venit în urma unui atelier recent la care au luat parte bibliotecari din județ alături de alții din țară. Potrivit lui Szonda, înființarea unei

Biblioteca Județeană Sfântu Gheorghe a constituit o filială locală a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Directorul Bibliotecii Județene, Szonda Szabolcs, a declarat că decizia de deschidere a unei filiale a ANBPR în județul Covasna a venit în urma unui atelier recent la care au luat parte bibliotecari din județ alături de alții din  țară. Potrivit lui Szonda, înființarea unei filiale la Sfântu Gheorghe a Asociației este un lucru binevenit, care va duce la creșterea dinamismului bibliotecilor astfel încât tot mai multe persoane să fie atrase către acestea.

”Este un pas important pentru noi, ca organizație, fiind posibile schimburile de idei precum și discutarea unor aspecte precum tratarea conflictelor şi gestionarea diferitelor situaţii sub formă ludică, în relaţiile cu publicul bibliotecii, utilizarea mijloacelor şi tehnicilor IT moderne în conceperea şi desfăşurarea acţiunilor şi programelor culturale în bibliotecă, planificarea unui proiect cultural care să contribuie la consolidarea sentimentului apartenenţei la o comunitate şi la conştientizarea tradiţiilor locale şi regionale și multe altele”, a declarat Szonda Szabolcs.

ANBPR s-a înfiinţat în 1990 din dorinţa bibliotecarilor de a-şi exprima şi apăra interesele profesionale în cadrul unei structuri organizate, capabilă să acţioneze ca for de dezbateri profesionale prin care să susţină evoluţia profesiei şi ca structură de reprezentare în relaţia cu factorii de decizie. Asociaţia numără peste 3000 de membri, are filiale judeţene cu distribuţie naţională şi desfăşoară o activitate constantă de la înfiinţare. Activitatea Asociaţiei este orientată spre obiective care contribuie atât la formarea şi dezvoltarea profesională a bibliotecarilor, cât şi la consolidarea capacităţii ei organizaţionale şi parcurgera noilor etape de evoluţie.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.